ΑΘΗΝΑ
15:40
|
08.05.2024
“Αντιδρούμε στην αδειοδότηση λατομείου σε ένα ιδιαίτερου αισθητικού κάλλους δάσος, στο οποίο διαβιούν καφέ αρκούδα, ζαρκάδια, ελάφια, αλεπούδες και άλλα ζώα".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζουν τον αγώνα οι κάτοικοι των Σερρών ενάντια στις προθέσεις επιχειρηματία να λειτουργήσει λατομείο στον Λαϊλιά Σερρών. Την Παρασκευή οργάνωσαν συγκέντρωση μπροστά στο Διοικητήριο Σερρών ενώ πληθαίνουν οι φήμες για εμπλοκή και πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.

Οπως είπαν οι συγκεντρωμένοι, το αίτημα για λατομείο σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ξαναγεννήθηκε μετά την ψήφιση του περιβαλλοντοκτόνου νόμου Χατζηδάκη, που δίνει το δικαίωμα ίδρυσης λατομικής ζώνης ακόμη και μέσα σε περιοχές NATURA. “Αντιδρούμε στην αδειοδότηση λατομείου σε ένα καταπράσινο και ιδιαίτερου αισθητικού κάλλους δάσος, στο οποίο διαβιούν καφέ αρκούδα, ζαρκάδια, ελάφια, αλεπούδες και πολλά άλλα ζώα. Ενα τέτοιο οικολογικό και αισθητικό έγκλημα δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Καλύτερα η επόμενη γενιά να κληρονομήσει δάσος, πάρα φουρνέλα”, είπαν χαρακτηριστικά.

Την κινητοποίηση στήριξαν όλες οι κοινότητες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή (Αχλαδοχωρίου, Ανω Βροντούς, Ορεινής, Λευκώνα, Χριστού και Σιδηροκάστρου) αλλά και πολλοί σύλλογοι του νομού.

Λίγες ώρες πριν από τη συγκέντρωση η Θένια Χαραλαμπίδου, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Σερρών και στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε με ανακοίνωσή της ότι “η έπαρση και αλαζονεία που διακατέχει τους επιχειρηματίες με “πλάτες” και η επίδειξη δύναμης” αποκαλύφθηκαν όταν βουλευτής άλλου κόμματος λοιδορείται δημόσια αλλά και όταν ο ίδιος ο επιχειρηματίας δηλώνει σε σερραϊκό τηλεοπτικό σταθμό ότι “δυο υπηρεσιακοί παράγοντες (σ.σ. ανέφερε και επίθετο στη συνέντευξη) πριν από έξι μήνες πήγαν στο Καρυδοχώρι, τον έψαξαν, τον βρήκαν και τον ρώτησαν αν εξακολουθεί να τον ενδιαφέρει το λατομείο (σ.σ. είχε εκδηλώσει το ίδιο αίτημα και το… 1991). Τους απάντησε ότι ενδιαφέρεται και τον… προέτρεψαν (!) να καταθέσει περιβαλλοντική μελέτη, όπως και έκανε”.

ΠΗΓΗ: ΕΦ. ΣΥΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Boeing 767 προσγειώθηκε χωρίς τις μπροστινές ρόδες

«Επιστρέφει» η αφρικανική σκόνη- Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα