ΑΘΗΝΑ
01:06
|
25.04.2024
Την προώθηση ενός “πράσινου πλυντηρίου” στη σύνοδο του ΟΗΕ στη Γλασκόβη καταγγέλλει μεταξύ άλλων το ΜέΡΑ25.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προώθηση ενός “πράσινου πλυντηρίου” στη σύνοδο του ΟΗΕ στη Γλασκώβη, το οποίο “ξεπλένει όλες τις βρόμικες, καφέ ή και μαύρες πρακτικές των μεγάλων πολυεθνικών κολοσσών” και “πολύ απέχει από μία πραγματική προσπάθεια ανάσχεσης της κλιματικής κατάρρευσης”, καταγγέλλει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

“Αντί για ουσιώδεις και πραγματικές δεσμεύσεις, αντί για τολμηρές και συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις, αντί για βήματα μπροστά απέναντι σε όσα ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής έχει εξωθήσει το περιβάλλον, βλέπουμε μόνο μεγάλα λόγια, αλλά ατολμία και δειλία μιας διεθνούς ηγεσίας να αντιληφθεί την πραγματικότητα και τις ανάγκες που έχουν ο άνθρωπος και ο πλανήτης σήμερα”, τονίζει το κόμμα.

Και προσθέτει ότι “στο ίδιο μήκος κύματος βεβαίως εμφανίστηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός με μια σειρά από γενικόλογες δεσμεύσεις, χωρίς καν να διευκρινίζει πώς θα καλυφθεί το σχετικό κόστος, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται να απαντήσει και στην ερώτηση του γραμματέα του ΜέΡΑ25 για τον Περιβαλλοντικό Αναδιανεμητικό Φόρο, τον μοναδικό τρόπο να μην πληρώσουν οι φτωχότεροι την Πράσινη Μετάβαση, που είναι απαραίτητη”.

“Η κοινωνία, η νεολαία, οι πολίτες της χώρας μας, της Ευρώπης και του κόσμου απαιτούν να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω μας όλα τα κακώς κείμενα ενός οδυνηρού για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη παρελθόντος. Αν αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι ηγεσίες και το σύστημα εξουσίας ή δεν θέλουν να το αντιληφθούν, απλώς θα παρακαμφθούν αργά ή γρήγορα από την δύναμη της κοινωνίας των πολιτών και των κινημάτων διεκδίκησης” καταλήγει το κόμμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα