ΑΘΗΝΑ
08:49
|
24.04.2024
Οι ηγέτες των νησιών του Ειρηνικού ζητούν άμεση δράση, επισημαίνοντας ότι διακυβεύεται η ίδια η επιβίωση των χωρών τους με χαμηλό υψόμετρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών του Τουβαλού στέλνει ένα μήνυμα στην διάσκεψη του ΟΗΕ στην Γλασκώβη, με το νερό έως τα γόνατα σε παραλία, προκειμένου να τονίζει τον πραγματικό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στο μικρό νησιωτικό έθνος.

Εικόνες του Σάιμον Κοφ να στέκεται με κοστούμι και γραβάτα σε ένα αναλόγιο στημένο στη θάλασσα, με τα μπατζάκια του σηκωμένα, έχουν κοινοποιηθεί ευρέως στα social media, εφιστώντας την προσοχή στον αγώνα του Τουβαλού ενάντια στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Η δήλωση αυτή αντανακλά “τις πραγματικές καταστάσεις που αντιμετωπίζει το Τουβαλού λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και υπογραμμίζει την τολμηρή δράση που λαμβάνει η χώρα για να αντιμετωπίσει τα πολύ πιεστικά ζητήματα της ανθρώπινης κινητικότητας υπό την κλιματική αλλαγή”, δήλωσε ο Κoφ για το μήνυμά του στο βίντεο στη διάσκεψη.

Το βίντεο γυρίστηκε από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό TVBC στο άκρο του Φονγκαφάλε, της κύριας νησίδας της πρωτεύουσας Φουναφούτι, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Πρόκειται να παρουσιαστεί στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα την Τρίτη και έρχεται καθώς οι περιφερειακοί ηγέτες πιέζουν για πιο επιθετική δράση για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Πολλοί και από πολλές πλευρές ορκίζονται στο όνομα της περικοπής χρήσης άνθρακα τις επόμενες δεκαετίες, ωστόσο, οι ηγέτες των νησιών του Ειρηνικού ζητούν άμεση δράση, επισημαίνοντας ότι διακυβεύεται η ίδια η επιβίωση των χωρών τους με χαμηλό υψόμετρο

Με πληροφορίες από CNN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα