ΑΘΗΝΑ
17:06
|
19.05.2024
Ο Πιστόριους, ο οποίος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης, έχει εκτίσει ήδη τα οκτώ εξ αυτών, γεγονός που του επιτρέπει να αιτηθεί την αποφυλάκισή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Σωφρονιστικών Υποθέσεων της Νότιας Αφρικής επιβεβαίωσε σήμερα (Δευτέρα, 8/11) ότι ο φυλακισμένος για τη δολοφονία της συμβίας του πρώην παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, ενδέχεται να αποφυλακιστεί το επόμενο διάστημα υπό όρους.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Σινγκαμπάκο Εντσουμάλο, επιβεβαίωσε ότι ενημέρωσε την οικογένεια της δολοφονημένης από τον Πιστόριους Ρίβα Στίνκαμπ σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Ο Πιστόριους, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξης, έχει εκτίσει ήδη τα οκτώ εξ αυτών, γεγονός που του επιτρέπει να αιτηθεί την αποφυλάκισή του.

Δέον να σημειωθεί πως οι γονείς της δολοφονημένης Στίνκαμπ, Μπάρι και Τζουν, αναμένεται να προσεγγιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διεξαγωγή συνάντησης με τον θύτη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Victim-Offender-Dialogue”, η οποία εισήχθη το 2012 με σκοπό να τεθούν οι οικογένειες στο επίκεντρο της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης.

Οι γονείς της Ρίβα Στίνκαμπ κατά τη διάρκεια της δίκης του Πιστόριους

Ωστόσο όπως τόνισε ο Εντσουμάλο “η προσέγγιση θα γίνει με τον δέοντα σεβασμό στην οικογένεια Στίνκαμπ”.

Από την πλευρά της η οικογένεια Στίνκαμπ, μέσω της δικηγόρου της, Τάνια Κόεν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο SABC ότι η οικογένεια θα ήθελε να συμμετάσχει στη διαδικασία διαλόγου.

Πηγές: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα