ΑΘΗΝΑ
16:00
|
18.05.2024
Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά προειδοποιεί ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


“Είχαμε μια δύσκολη νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, πήραμε ράντζα δανεικά από το ‘Σωτηρία’”, δήλωσε σήμερα αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, η κ. Παγώνη τόνισε ότι “από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα”. Πρόσθεσε, επίσης χαρακτηριστικά: “Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο”.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απηύθυνε νέα έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν. “Οι Πορτογάλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Οι Ιταλοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό δεν το δέχομαι”, είπε υπενθυμίζοντας τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες. “Αν δεν εμβολιαστούμε να πάμε 80% plus, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε”, ξεκαθάρισε η Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη κλήθηκε επίσης να σχολιάσει τη φωτογραφία που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός από το “Γεννηματάς”, την οποία τράβηξε συγγενής ασθενούς από περιστατικά non COVID. Αυτό, όπως εξήγησε η κ. Παγώνη, συμβαίνει πλέον σε όλες τις κλινικές όχι μόνο σε μία. Δήλωσε δε, ότι μπήκαν ράντζα και στην οφθαλμολογική κλινική, που εκεί τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στη διαχείριση των ασθενών.  “Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει”, ανέφερε και αμέσως συμπλήρωσε λέγοντας: “Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ, δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία, δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι, είναι φοβερό. Ξέρεις τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο; Το προσωπικό είναι το ίδιο συν αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί… Αυτοί θα αντιμετωπίσουν αυτά που αντιμετωπίζουν συν όλα αυτά”.

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προειδοποίησε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας με την πανδημία: “Εδώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τέλος Νοέμβρη. Είναι τόσο πιεστική η κατάσταση και τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας, δεν το συζητάμε. Όταν φτάσει σε ένα σημείο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα -που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί-, ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών, καταλαβαίνετε ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ, γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις”.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

‘Ενταση τα ξημερώματα στα Εξάρχεια

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα