ΑΘΗΝΑ
10:27
|
19.01.2022
Έσοδα 17 δισ. ευρώ από το εμβόλιο κατά της Covid 19 προβλέπει για το 2021 η BioNTech.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γερμανική BioNTech ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο για την Cocid-19 που αναπτύσσει μαζί με την Pfizer, πιθανότατα θα αποφέρει έσοδα 17 δισ. ευρώ αυτό το έτος, καθώς η ενισχυτική (τρίτη) δόση και η χρήση του εμβολίου σε παιδιά, αυξάνονται.

Με βάση τις προγραμματισμένες παραδόσεις μέχρι και 2,5 δισ. δόσεων μέχρι στιγμής, η BioNTech αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι αναμένει έσοδα 16-17 δισ. ευρώ από το εμβόλιο το 2021.

Τον Αύγουστο οι εκτιμήσεις της έκαναν λόγο για 15,9 δισ. ευρώ, με βάση τις παραγγελίες συν ένα ανεκτέλεστο παραγγελιών περίπου 2,2 δισ. δόσεων εκείνη την περίοδο.

Τα στοιχεία περιλαμβάνουν και σημαντικές πληρωμές από εταίρους και το ποσοστό των μεικτών κερδών στις περιοχές των εταίρων της, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η Pfizer από την πλευρά της, την προηγούμενη εβδομάδα τόνισε πως πρόκειται να αποκομίσει 36 δισ. δολάρια το 2021 από τις πωλήσεις του εμβολίου και προβλέπει άλλα 29 δισ. δολάρια το 2022, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και για τα δύο χρόνια.

Η BioNTech πρόσθεσε δε πως εργάζεται σε νέες εκδόσεις του εμβολίου που στοχεύουν στις μεταλλάξεις Δέλτα και Άλφα, για να δημιουργήσει μια “ρουτίνα” έναρξης και ανάπτυξης, σε περίπτωση που παραστεί η ανάγκη στο μέλλον για άγνωστες -ακόμη- μεταλλάξεις του ιού.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άγνωστοι πέταξαν έξι μολότοφ στο Δημαρχείο Θερμαϊκού

Ιερουσαλήμ: Κατεδάφισαν οικία Παλαιστινίων μετά από χρόνια προσπαθειών

Bενεζουέλα: Mία ακόμα επίθεση δολιοφθοράς στο εθνικό σύστημα ηλεκτρισμού

Νεκροί και νοσηλείες παρατείνουν τα μέτρα μέχρι τέλη Ιανουαρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα