ΑΘΗΝΑ
13:45
|
18.04.2024
Θύελλα διαδηλώσεων προκαλεί η επαναλειτουργία χωματερής-υγειονομικής βόμβας, ιδιαίτερα μετά το θάνατο 35χρονου διαδηλωτή από δακρυγόνα αστυνομικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξημένη ένταση επικρατεί και σήμερα, από αργά σήμερα το μεσημέρι, στην παράκτια επαρχιακή πόλη Γκαρίμπ της νότιας Τυνησίας. Οι πιο κεντρικοί δρόμοι της πόλης θυμίζουν «πεδίο μάχης» καθώς στη διάρκεια συγκρούσεων πλήθους διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πυρκαγιά σε τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Προηγήθηκε μία μέρα νωρίτερα ο θάνατος 35χρονου διαδηλωτή από ασφυξία μετά από τη ρίψη δακρυγόνων από αστυνομικούς στη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην επαναλειτουργία κορεσμένης χωματερής.

Η σημερινή διαδήλωση έγινε με αφορμή τη δολοφονία του νεαρού διαδηλωτή, την απουσία πολιτικής αποκομιδής των απορριμμάτων και περιβαλλοντικής πολιτικής που μετατρέπει ελεύθερες εκτάσεις της πόλης σε επικίνδυνες χωματερές.

Η ένταση και οι διαδηλώσεις που γίνονται στην πόλη Γκαρίμπ τις τελευταίες βδομάδες θεωρούνται το πιο σοβαρό περιστατικό του είδους που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της δοτής πρωθυπουργού της Τυνησίας, Νάτζλα Μποντέν μετά τον διορισμό τής τον περασμένο μήνα από τον πρόεδρο της χώρας, Καίς Σαίντ.

Η χωματερή στην πόλη Γκαρίμπ απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από τη βιομηχανική πόλη Σφαξ και έκλεισε πέρσι μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για αποπνικτική ατμόσφαιρα, ασθένειες και περιβαλλοντική ρύπανση.

Ξανάνοιξε προ ημερών, δίχως την παραμικρή δικλείδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων της περιοχής από τα βουνά σκουπιδιών, προκαλώντας λαϊκή αγανάκτηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα