ΑΘΗΝΑ
06:33
|
02.05.2024
Αφορμή για την έναρξη έρευνας έδωσε ρεπορτάζ καναλιού όπου αποκαλύφθηκαν στοιχεία για πωλήσεις πλαστών πιστοποιητικών έναντι 500 ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Εφετών Μαρίας Γκανέ διέταξε σήμερα την διενέργεια δικαστικής έρευνας για την ν ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που διακινεί έναντι αμοιβής πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

Αφορμή για την έναρξη έρευνας έδωσε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού “Alpha” στο οποίο αποκαλύπτονται στοιχεία για πωλήσεις πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης με κόστος 500 ευρώ. Επίσης φαίνεται πως έναντι χρημάτων πολίτες μπορούν να εφοδιαστούν με αρνητικά αποτελέσματα rapid test ακόμα και από φαρμακεία αλλά και με εικονικά αποτελέσματα από μοριακά test.

Υπό την έρευνα των εισαγγελικών λειτουργών τίθενται, επομένως, γιατροί, νοσοκομειακοί και άλλοι υπάλληλοι, φαρμακοποιοί και “μεσάζοντες” ώστε οι ενδιαφερόμενοι να εξασφαλίσουν πλαστά έγγραφα.

Τα ερευνώμενα αδικήματα αφορούν κυρίως τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με δράση που αφορά πράξεις υφαρπαγής ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, όσον αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς και έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων, που αφορά εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

Ας σημειωθεί πως στα ερευνώμενα αδικήματα συμπεριλαμβάνονται και αυτά που αφορούν συναυτουργούς ή ηθικούς αυτουργούς ή άμεσους συνεργούς στις πράξεις αυτές, ενώ θα ελεγχθούν και οι παραβιάσεις των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊο

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα