ΑΘΗΝΑ
00:29
|
04.05.2024
Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέχρι την προσεχή Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να θέσει σε λειτουργία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας 2022.

Σε ό,τι αφορά ύψος των τελών κυκλοφορίας δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με τα περυσινά ποσά.

Χαμηλά Τέλη Κυκλοφορίας θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου 2021 όποτε και εφαρμόστηκε το νέο πρότυπο μέτρησης WLTP. Μάλιστα να υπενθυμίσουμε πως όσα οχήματα εκπέμπουν κάτω από 122 γρ./CO2 οι ιδιοκτήτες τους δεν θα πληρώσουν Τέλη Κυκλοφορίας για το 2022.

Φέτος, όμως, θα υπάρξει μια σημαντική αλλαγή, όσο αφορά στον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet και να επιλέξουν την ενότητα “Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων»”

Αμέσως μετά θα εμφανίζεται η επιλογή για την εμφάνιση του ειδοποιητηρίου, το οποίο φέτος θα έχει και κωδικό QR (QR code), με το οποίο θα μπορεί να γίνεται απευθείας πληρωμή, μέσω web banking.

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021 -δίχως να υπολογίζονται τυχόν παρατάσεις. Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν διπλό το ποσό της οφειλής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα