ΑΘΗΝΑ
18:53
|
18.05.2024
Από τις 8 Δεκεμβρίου, θα αρχίσουν να χρεώνονται οικονομικά όσοι ασθενείς με Covid-19 παραμένουν ανεμβολίαστοι από επιλογή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης δεν θα καλύπτει πλέον τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψης των ασθενών με Covid-19, εάν αυτοί επιλέξουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

“Αυτή τη στιγμή, τα ανεμβολίαστα άτομα αποτελούν τη σημαντική πλειοψηφία όσων χρειάζονται εντατική ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και συμβάλλουν δυσανάλογα στην επιβάρυνση των πόρων υγειονομικής περίθαλψης”, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι οι ανεμβολίαστοι αποτελούν “το μεγαλύτερο μέρος των σοβαρών περιστατικών και των περιστατικών εντατικής θεραπείας” και επιβαρύνουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Ως εκ τούτου, από τις 8 Δεκεμβρίου 2021, θα αρχίσουν να χρεώνονται οικονομικά όσοι ασθενείς με Covid-19 παραμένουν ανεμβολίαστοι από επιλογή.

Ενώ η κυβέρνηση περιγράφει την κατάσταση στα νοσοκομεία ως “διαχειρίσιμη” με τις ΜΕΘ να έχουν καλυφθεί κατά 70%, “και την συντριπτική πλειοψηφία των λοιμώξεων να χαρακτηρίζονται ήπιες ή ασυμπτωματικές, πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν πως η πανδημία εξακολουθεί να πιέζει το ανθρώπινο δυναμικό στον υγειονομικό τομέα και μια νέα αναζωπύρωση των κρουσμάτων θα μπορούσε να “υπερφορτώσει” το νοσοκομειακό σύστημα.

Με πληροφορίες απο Russia Today

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα