ΑΘΗΝΑ
18:13
|
05.12.2023
Επιβεβαιώθηκε "η κοινή βούληση για ανάπτυξη πρωτοβουλιών και για προώθηση συνεργειών" μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η “δυναμική Διασπορά” που διαθέτουν Ελλάδα και Ισραήλ και η διαχρονική προσφορά της στην προώθηση των εθνικών θεμάτων αμφοτέρων χωρών βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, Γιόσι Αμράνι.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως στη διάρκεια της συνάντησής τους, επιβεβαιώθηκε “η κοινή βούληση για ανάπτυξη πρωτοβουλιών και για προώθηση συνεργειών” μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν έλειψαν οι αναφορές τους στο τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ που εκτίμησαν πως “συμβάλλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα” στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της Δημόσιας Διπλωματίας, ένας τομέας στον οποίο το Ισραήλ έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών και ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των δύο χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανεπιθύμητος στις ΗΠΑ πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στα Σκόπια

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ισοπεδώνει τη Χαν Γιουνίς

Μόσχα: Συνάντηση Πούτιν-Ραϊσί την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου

Βρετανία: Αναδιατυπώνει τη συμφωνία για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα