ΑΘΗΝΑ
14:45
|
26.04.2024
Τρίτο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα: Έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι στη σκάλα σχολείου λίγα λεπτά πριν το διάλειμμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να αποκαλύψει την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα σχολικά κτίρια της χώρας, κάποια από τα οποία έχουν στις πλάτες τους τρεις, τέσσερις, ακόμα και πέντε δεκαετίες.

Λίγες μέρες μετά την κατάρρευση της ψευδοροφής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Πυλαίας, και την πτώση σοβάδων στα γραφεία του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ιωνίας μικροί μαθητές στην Καισαριανή, σε μια περιοχή που κατά τη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας πλημμύρισαν αυλές και έσταζαν ταβάνια, απειλήθηκαν από πτώση σοβάδων.

Συγκεκριμένα, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, λίγα λεπτά πριν το διάλειμμα των μαθητών, αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της οροφής και έπεσε στη σκάλα που συνδέει την ταράτσα με τον πρώτο όροφο.

“Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μια γενικευμένη τραγική κατάσταση στην πλειοψηφία των σχολικών κτιρίων!”, τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου “Ρόζα Ιμβριώτη”, ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ήδη τα τεράστια κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία των περιοχών αυτών και κατηγορεί την κυβέρνηση για “εγκληματική αδιαφορία”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα