ΑΘΗΝΑ
04:07
|
17.01.2022
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αντιστέκεται ενάντια στα σχέδια δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων για όλη την Αττική στο Σχιστό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα τα ξημερώματα, δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο Σχιστό, έπειτα από προφορική εισαγγελική εντολή, για να σπάσουν με γερανοφόρα οχήματα και τριαξονικά τον αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων, από τους κατοίκους που αντιδρούν στη δημιουργία εργοστασίου σκουπιδιών.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει προβεί σε μαζικές κινητοποιήσεις ως μέσον διαμαρτυρίας και αντίστασης στην επιλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Περιφέρειας Αττικής να δρομολογήσει στο Σχιστό και στη Φυλή τη λειτουργία εργοστασίων σκουπιδιών (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) για όλη την Αττική – αντί ενός ανά περιφερειακή ενότητα – παραβιάζοντας την αρχή της εγγύτητας.

Με το νέο εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων, μέρος του περιβαλλοντοκτόνου νομοσχεδίου Χατζηδάκη, προβλέπονται πάρα πολλές τέτοιες μονάδες σε όλη την Ελλάδα, πολλές εξ αυτών μάλιστα θα χρησιμοποιούν την καύση σκουπιδιών για την παραγωγή ενέργειας. Πρέπει δε να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον κινεζικών εταιρειών για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Ελλάδα είναι έντονο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση σε αστυνομικό, Ηλιούπολη: Τον χτύπησαν και του πήραν τον ασύρματο

Επιθέσεις στο μαγαζί «Αχίλλειον» μετά την υπόθεση βιασμού 24χρονης

Η Όμικρον αποκαλύπτει τις δυσκολίες των δημόσιων νοσοκομείων της Ευρώπης

Σεισμός στη Χαλκιδική: Θα χρειαστούν μέρες για να εκτιμηθεί η σεισμική ακολουθία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα