ΑΘΗΝΑ
21:39
|
27.04.2024
Ο Κλούγκε επισήμανε ότι ο ΠΟΥ αναμένει “μισό εκατομμύριο θανάτους” από τον ιό πριν από τον Φεβρουάριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, προειδοποίησε σήμερα (Τετάρτη, 10/11) ότι η πανδημία του Covid-19 δεν θα τελειώσει έως ότου τα έθνη “μάθουν να ζουν με τον ιό”, διασφαλίζοντας ότι τα συστήματα υγείας δεν κατακλύζονται από μολύνσεις και θανάτους.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia, ο Κλούγκε προειδοποίησε ότι ο διεθνής οργανισμός υγείας δεν είναι σε θέση να κηρύξει το τέλος της πανδημίας, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος τα συστήματα υγείας να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν μια απότομη αύξηση των αριθμών κρουσμάτων.

“Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Από τη στιγμή που το σύστημα υγείας μας δεν κατακλυστεί από νοσοκομεία και θανάτους από τον Covid, δηλαδή μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες που παρείχε πριν, η πανδημία πιθανότατα θα γίνει ενδημική”, είπε ο Κλούγκε.

Τα σχόλια του επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη ήρθαν καθώς εξέφρασε ανησυχίες για την κατάσταση στην ήπειρο ενόψει των χειμερινών μηνών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν “η Ευρώπη είναι για άλλη μια φορά το επίκεντρο της πανδημίας”, ο Κλούγκε επισήμανε ότι ο οργανισμός αναμένει “μισό εκατομμύριο θανάτους” από τον ιό πριν από τον Φεβρουάριο.

Κατηγορώντας έναν συνδυασμό “διασποράς ψευδών ειδήσεων” και “χαλάρωσης των μέτρων δημόσιας υγείας και των κοινωνικών μέτρων”, ο Κλούγκε ήταν ξεκάθαρος ότι οι χώρες πρέπει να αντικρούσουν την αντίθεση στο εμβόλιο και τα πρωτόκολλα ασφάλειας για τον Covid-19, ενώ πρότεινε μια “ομάδα εργασίας στην Ευρώπη” για να αμφισβητήσει τους επικριτές.

Πηγές: La Vanguardia

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα