ΑΘΗΝΑ
07:15
|
10.12.2022
"Το να παίρνουμε χειρουργικές κλίνες, επειδή έχουν αναπνευστήρες και να τις μετατρέπουμε σε ΜΕΘ είναι λύση ανάγκης και δεν θα πετύχουμε στάνταρ θνητότητα".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη μεγάλη συζήτηση των ημερών για τις κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας, παρενέβη, το πρωί ο καθηγητής πνευμονολογίας Θόδωρος Βασιλακόπουλος. Σε συνέντευξη του στο Open, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι κάποιες ΜΕΘ που φτιάχτηκαν στο προηγούμενο κύμα, έγιναν γρήγορα, και δεν ήταν στελεχωμένες σωστά με αποτέλεσμα να έχουμε υψηλή θνητότητα.

Φέρνοντας ως παράδειγμα το Λαϊκό Νοσοκομείο, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε:

“Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες εντατικής θεραπείας, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο”

Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα” ανέφερε ο καθηγητής, συμπληρώνοντας πως “οι κλίνες που λέει ο κ. Γιαννάκος ότι αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο κύμα, δεν είναι πραγματικές κλίνες ΜΕΘ”.

Δεν μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα όταν δεν έχουμε πλήρως στελεχωμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό και όλα τα στάνταρ… Το να παίρνουμε χειρουργικές κλίνες, επειδή έχουν αναπνευστήρες και να τις μετατρέπουμε σε κλίνες ΜΕΘ, πιστέψτε με, είναι λύση ανάγκης σε ένα πόλεμο και δεν θα πετύχουμε στάνταρ θνητότητα”», κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος συμπληρώνοντας πως είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός, προκειμένου να χρειαζόμαστε λιγότερες κλίνες ΜΕΘ, όσες πραγματικά μπορεί το κράτος να υποστηρίξει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιστρέφουν στις θέσεις τους από 1/1/23 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ένταση από επίσκεψη της δημάρχου Παρισιού σε καταυλισμό Αφγανών

Νέο βομβαρδισμός συνοικιών του Ντονιέτσκ

Εκτός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Εύα Καϊλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα