ΑΘΗΝΑ
02:11
|
27.04.2024
Στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης Έλληνα ΥΠΕΞ μετά από 20 χρόνια συζήτησε επενδύσεις, διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αλλά και διπλωματική αλληλοϋποστήριξη στον ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προοπτική ενίσχυσης των ελβετικών επενδύσεων στην Ελλάδα συζήτησε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ελβετό ομόλογό του, Ιγκνάνσιο Κασίς στη Βέρνη, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού μετά από περίπου 20 χρόνια.

Ο Νίκος Δένδιας επιχείρησε να προωθήσει την αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα από την Ελβετία που είναι ήδη η τέταρτη χώρα σε επενδύσεις στη χώρα μας. Αυξημένο ενδιαφέρον υπήρξε στον τομέα του τουρισμού καθώς πάνω από 500.000 Ελβετοί επιλέγουν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Από την ατζέντα συνομιλιών των υπουργών δεν έλειψαν ούτε οι αναφορές στο μεταναστευτικό ζήτημα. Σε μία έμμεση αναφορά στην Τουρκία, συμφώνησαν πως «είναι καταδικαστέα» η εργαλειοποίησή του από χώρες που επιδιώκουν να αυξήσουν την πίεση στην ΕΕ. Σύμπτωση απόψεων είχαν και σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια ενώ συμφωνήθηκε και η αμοιβαία υποστήριξη υποψηφιοτήτων για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2023-2024, οπότε η Ελβετία διεκδικεί θέση μη μόνιμου μέλους, και για το 2025-26 οπότε διεκδικεί αντίστοιχη θέση η Ελλάδα.

Διπλωματικές πηγές: Η επίσκεψη Ν. Δένδια στην Ελβετία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα