ΑΘΗΝΑ
01:00
|
09.06.2026
Συγκέντρωση με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον νέο Ποινικό Κώδικα στη Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν μερικές δεκάδες δημοσιογράφων ζητώντας την απόσυρση της τροποποίησης του άρθρου 36 από το νομοσχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα.

“Η δημοσιογραφία οφείλει να ενοχλεί. Οι μαχόμενοι δημοσιογράφοι λέμε ΣΤΟΠ στη φίμωση – λέμε ΣΤΟΠ στη λογοκρισία”, ανέφερε στο κάλεσμά της η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή”.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τον νέο Ποινικό Κώδικα βρίσκεται το άρθρο 191 για τη “διασπορά ψευδών ειδήσεων”, καθώς και η τροπολογία που προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών για παρασκευή, κατοχή και χρήση εμπρηστικών υλών, που εγείρει ανησυχίες για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί εις βάρος συμμετεχόντων σε πορείες και διαδηλώσεις. Όσον αφορά στην “διασπορά ψευδών ειδήσεων” η ΕΣΗΕΑ ζητάει την απόσυρση του άρθρου, θεωρώντας ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος παρεμβάσεων της Δικαιοσύνης στην ελεύθερη έκφραση των δημοσιογράφων.

Το φωτορεπορτάζ είναι του Κωνσταντίνου Ζήλου:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλβανία: Ο Ράμα θα συνεχίσει με το πολυτελές θέρετρο που συνδέεται με τον Κούσνερ παρά τις διαμαρτυρίες

Ο Στάρμερ πρόκειται να απαγορεύσει τα «επιβλαβή» ΜΚΔ για άτομα κάτω των 16 ετών

Η Γαλλία θα επανεξετάσει 70.000 καταγγελίες για βία κατά ανηλίκων μετά τον θάνατο κοριτσιού

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα