ΑΘΗΝΑ
17:58
|
03.05.2024
Ο Υπ. Εξωτερικών αρνήθηκε να αποδώσει ευθύνες στη Ρωσία για την προσφυγική κρίση που βρίσκεται εν εξελίξει στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο, επιφορτισμένος για την Ευρώπη, Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, αρνήθηκε να αποδώσει ευθύνες στη Ρωσία για την προσφυγική κρίση που βρίσκεται εν εξελίξει στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία. Αντίθετα, υποστήριξε πως η Μόσχα θα μπορούσε να γίνει “μέρος της λύσης”, λόγω της σύνδεσής της με το Μινσκ.

Μιλώντας στο γαλλικό κανάλι BFMTV, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμέν Μπον, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Λευκορωσίας ότι εξαπέλυσε μια “μεταναστευτική επίθεση” που είχε σχεδιαστεί ακριβώς έτσι ώστε να “αποσταθεροποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Παρόλες τις αιτιάσεις, ο Μπον απέρριψε τη θέση πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την “πλημμύρα” προσφύγων που αναζητούν άσυλο εντός της Ε.Ε.

«Είναι προφανές ότι εφόσον η Ρωσία δεν είναι μέρος του προβλήματος, μπορεί να γίνει μέρος της λύσης, καθώς η εξάρτηση της Λευκορωσίας από τη Μόσχα είναι ολοένα και ισχυρότερη», δήλωσε ο Μπον.

Αυτή η εκ Γαλλίας “υπεράσπιση” της Ρωσίας έρχεται λίγο καιρό αφότου ο Πολωνός Πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέκι κατηγόρησε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πως είναι “ο εγκέφαλος” πίσω από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη συνοριακή γραμμή της χώρας του.

Η Μόσχα, από τη μεριά της, απορρίπτει συνολικά τις ευθύνες που της καταλογίζονται, κατηγορώντας την Ε.Ε. για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε με νόημα πως “η ευθύνη για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης ανήκει σε αυτούς που κατέστησαν δυνατή την έναρξή της”.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα