ΑΘΗΝΑ
00:16
|
04.05.2024
Το σχέδιο της αυστριακής κυβέρνησης να θέσει σε lockdown εκ. πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ο Αυστριακός καγκελάριος.
Am 12.03.2021 empfing Außenminister Alexander Schallenberg seine spanische Amtskollegin Arancha Gonzalez in Wien.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σχέδιο της αυστριακής κυβέρνησης να θέσει σε lockdown εκατομμύρια πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Όπως επισήμανε, ο αριθμός ημερήσιων λοιμώξεων κινείται σε επίπεδο ρεκόρ και η πίεση στις ΜΕΘ αυξάνεται ολοένα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αυστριακής στατιστικής υπηρεσίας, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων Αυστριακών φτάνει περίπου το 65% του πληθυσμού της Αυστρίας και είναι το χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της δυτικής Ευρώπης, εκτός από το μικρό Λιχτενστάιν, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Το κυβερνητικό σχέδιο σταδιακής επιβολής μέτρων που εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο προβλέπει πως μόλις το 30% των κλινών ΜΕΘ γεμίσει με ασθενείς με Covid-19, τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού θα τεθούν σε lockdown, με περιορισμούς στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Το τρέχον επίπεδο είναι 20% και αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

“Σύμφωνα με το σχέδιο, απέχουμε πράγματι λίγες μέρες μέχρι να επιβληθεί το lockdown για τα μη εμβολιασμένα άτομα”, είπε ο Αυστριακός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα “ντροπιαστικά χαμηλό”.

Ήδη η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει στους μη εμβολιασμένους την είσοδο σε εστιατόρια, θέατρα, τελεφερίκ σε χιονοδρομικά κέντρα και την πρόσβαση σε υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας, όπως τα κομμωτήρια. Αν εφαρμοστεί το lockdown αποκλειστικά για ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τον Σάλενμπεργκ, κανείς εξ αυτών “δεν θα μπορεί να φύγει από το σπίτι του εκτός αν πρόκειται να εργαστεί, να ψωνίσει (είδη πρώτης ανάγκης), να κάνει γυμναστική – δηλαδή ακριβώς αυτό που έπρεπε να υποστούμε όλοι το 2020”.

Πηγές: Euronews, The Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα