ΑΘΗΝΑ
11:37
|
02.06.2023
H εισαγγελέας στην πρότασή της η οποία υιοθετήθηκε πλήρως έκανε λόγο για "χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δίκη για ένα βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται ο ηθοποιός, με βούλευμα που εξέδωσε το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου έκαναν δεκτή την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του κατηγορουμένου “δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις οι οποίες, επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων”.

Μάλιστα η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της η οποία υιοθετήθηκε πλήρως έκανε λόγο για “χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα” ζητώντας την παραπομπή του Πέτρου Φιλιππίδη σε δίκη για έναν βιασμό τελεσθέντα κατ΄ εξακολούθηση το 2008 και για δύο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014.

Στο σκεπτικό του βουλεύματος καταρρίπτεται ο βασικός ισχυρισμό του Πέτρου Φιλιππίδη ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση των εγκαλουσών προκειμένου να “προωθήσουν την καριέρα τους”.

Σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως που έγινε δεκτή, εάν ίσχυε κάτι τέτοιο , “τότε θα είχαν επιμείνει στην καλλιέργεια της σχέσης τους με τον κατηγορούμενο διατηρώντας την επαφή και την επικοινωνία μαζί του.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει πιστευτό και ότι οι τρεις εγκαλούσες θα κατέφευγαν σε μια τόσο επικίνδυνη και για τις ίδιες ενέργεια καταθέτοντας δηλαδή ψευδή γεγονότα για τόσο σοβαρά ποινικά αδικήματα υποβάλλοντας τους εαυτούς τους σε μία τραυματική ψυχική δοκιμασία, αν αναλογιστούμε μάλιστα τις σοβαρές επιπτώσεις τέτοιων καταγγελιών όχι μόνο στο πρόσωπο του κατηγορούμενου αλλά και των ίδιων των παθουσών δεδομένου και του αντίκτυπου που τέτοιες καταγγελίες έχουν στον επαγγελματικό χώρο και στον κοινωνικό περίγυρο των θυμάτων”.

Συνεπώς, κατά την εισαγγελική λειτουργό οι τρεις γυναίκες που βρήκαν τη δύναμη να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τον Πέτρο Φιλιππίδη “πρόκειται για τρία θύματα, τα οποία καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας”.

ΠΗΓΗ: Cnn.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκτός ΜΕΘ η εθελόντρια που δάγκωσε η οχιά

Άντριου Τέιτ: Δεν βίασα καμία γυναίκα, ενεργούσα υπό την οδηγία του Θεού

Πάνω από 100.000 πρόσφυγες από το Σουδάν έχουν καταφύγει στο Τσαντ

Μέχρι και ποινή φυλάκισης σε παραβάτες… ινφλουένσερς ετοιμάζει η Γαλλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα