ΑΘΗΝΑ
03:20
|
26.04.2024
Ολοκληρώθηκε η πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στην Αθήνα – Το φωτορεπορτάζ είναι του Κωνσταντίνου Ζήλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που ξεκίνησε νωρίτερα στα Προπύλαια σε ένδειξη διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Οι φοιτητές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ενώ κλειστές παρέμειναν για όσο διήρκησε η πορεία η λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, η Πανεπιστημίου και η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Οι φοιτητές, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους ζητούν: “Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, εδώ και τώρα να δοθεί κονδύλι για να κατοχυρωθεί η ασφαλής λειτουργία των σχολών τους. Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών. Το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να καταργηθούν τώρα ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων. Καμία σκέψη για νέο νόμο – πλαίσιο, για κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων. Καμία σκέψη για χτύπημα των φοιτητικών συλλόγων και της συνδικαλιστικής δράσης με ενιαία ψηφοδέλτια, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, πειθαρχικά κ.λπ”.

Στο κάλεσμα για την πορεία συμμετείχαν οι Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών, Μηχανολόγων, Ναυπηγών, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, Βιολογικού, Φιλοσοφικής, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Μηχανικών, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΚΤ, Παντείου.

Στη σελίδα της κινητοποιήσεις στο Facebook αναρτήθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση ΝΔ έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε παιδεία, υγεία και ελευθερίες! Με την εκλογή της κατήργησε το άσυλο και έφερε μια σειρά από αντιδραστικά νομοσχέδια σε παιδεία, υγεία και εργασία!

Πέταξε 40.000 παιδιά εκτός σχολών, επέβαλε διαγραφές και πειθαρχικά και εξίσωση πτυχίων των ΑΕΙ με ιδιωτικά κολέγια. Τους γιατρούς που αποκαλούσε ήρωες τους έβαλε σε αναστολή, τους πληρώνει πενιχρά και τους καταστέλλει μόλις αντιδράσουν.

Πέρασε τον αντιδραστικό νόμο της αξιολόγησης που οδήγησε σε πανκαθηγητικη απεργία και άνοιξε σχολές και σχολεία χωρίς μέτρα για την υγεία μας, βγάζοντας στα κάγκελα μαθητές και φοιτητές!

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κατάφεραν μετά από μαζικούς και συλλογικούς αγώνες διαρκείας να βάλουν φρένο στα σχέδια τους για Πανεπιστημιακή Αστυνομία και face control. Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε μια και καλή με τα σχέδιά τους! Φτάνει πια με αυτή την πολιτική που μας δολοφονεί Ενόψει της 48ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φαίνεται ότι ο αγώνας για Ψωμί-Παιδεία-Υγεία-Ελευθερία είναι πιο επίκαιρος από ποτέ!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα