ΑΘΗΝΑ
17:20
|
16.05.2022
"Κοινό τόπο" στενότερης συνεργασίας με την ΕΕ κατά τη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καταστροφή των ιχθυαποθεμάτων στο Αιγαίο μεταξύ άλλων και εξαιτίας της τουρκικής παράνομης αλιείας τέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο συζήτησης που είχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός και ο επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Βιργκίνιους Σινκέβιτσους στη μεταξύ τους συνάντηση, που ακολούθησε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Σπήλιος Λιβανός διαπίστωσε πως υπάρχει κοινός τόπος πιο στενής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ για το ζήτημα της τουρκικής παράνομης, αλιείας, εκτιμώντας ότι «μετά και την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα θα έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που είναι ουσιαστικό για το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Είναι περιβαλλοντικό πρόβλημα αλλά και πρόβλημα για τους Έλληνες ψαράδες και την ακριτική Ελλάδα».

Τι απάντησε ο Επίτροπος Περιβάλλοντος

Ο Βιργκίνιους Σινκέβιτσους εξέφρασε ικανοποίηση «με την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς βρίσκεται σε ηγετική θέση και δίνει ένα πολύ καλό παράδειγμα διαχείρισης με τρόπο βιώσιμο την αλιεία στην Μεσόγειο».

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ αντιλαμβάνεται “πολύ καλά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αλιευτικός στόλος” που αποτελείται σε ποσοστό 94% από πολύ μικρά σκάφη και βέβαια χρήζει περαιτέρω βοήθειας και προσπαθειών. Εξήρε την πρόοδο που καταγράφηκε σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνελήφθη 40χρονος που εκβίαζε 30χρονη για να μη δημοσιοποιήσει φωτογραφίες της

Ξεκίνησε μπαράζ προσαγωγών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ινδονησία: Αιματηρό τροχαίο με 14 νεκρούς και 10 τραυματίες

Ποια «κόκκινη γραμμή» θέτει ο Πούτιν σε Σουηδία και Φινλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα