ΑΘΗΝΑ
06:00
|
20.04.2024
Μοιάζουν με μικρά παγόβουνα στην επιφάνεια του ποταμού – Ανησυχία για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στρώμα τοξικού αφρού καλύπτει την επιφάνεια του ήδη ιδιαίτερα μολυσμένου ποταμού Γιαμούνα της Ινδίας και οι αρχές ανησυχούν για τους υγειονομικούς κινδύνους που εγκυμονούν καθώς εκατοντάδες πολίτες συνεχίζουν να ψαρεύουν, να πίνουν νερό και να πλένονται στα νερά του ποταμού.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο τοξικός αφρός παρατηρήθηκε αρχικά κοντά στη συνοικία Καλίντι Κουτζ, έξω από το Νέο Δελχί. Στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο το στρώμα του τοξικού αφρού μοιάζει με μικρά παγόβουνα στην επιφάνεια του Γιαμούνα, παραποτάμου του Γάγγη.

Ο λευκός αφρός είναι ένα μείγμα λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων και περιέχει υψηλά επίπεδα αμμωνίας και φωσφορικών αλάτων, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η ανησυχία για τις επιπτώσεις στην υγεία επιτείνεται από το γεγονός ότι η εμφάνιση του αφρού συνέπεσε με το Τσατ Πουτζά, ένα ινδουιστικό θρησκευτικό φεστιβάλ, στη διάρκεια του οποίου οι πιστοί πρέπει να πλυθούν στα νερά του ιερού, για τους ινδουιστές, ποταμού Γάγγη. Μάλιστα, κάποιοι Ινδουιστές εθεάθησαν να περνούν μέσα από τον τοξικό αφρό, για να κάνουν μπάνιο και να προσευχηθούν στο ποτάμι.

Για δεκαετίες, τμήματα του Γιαμούνα μαστίζονται από την απόρριψη τοξικών χημικών ουσιών και μη επεξεργασμένων λυμάτων. Σε πολλά τμήματα, ο ποταμός φαίνεται σκοτεινός και λασπώδης, ενώ τα πλαστικά απορρίμματα περιστοιχίζουν τις όχθες του.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, 15 σκάφη έχουν αναπτυχθεί από την κυβέρνηση για να αφαιρέσουν τον αφρό, αλλά οι ειδικοί φοβούνται ότι έχει ήδη προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Μόνο το 2% του μήκους του ποταμού διαρρέει την πρωτεύουσα, αλλά το Νέο Δελχί συνεισφέρει περίπου το 76% του συνολικού φορτίου ρύπανσης του ποταμού, σύμφωνα με μια κυβερνητική επιτροπή παρακολούθησης.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα