ΑΘΗΝΑ
02:43
|
17.01.2022
Η εταιρία Salignostics με έδρα την Ιερουσαλήμ είναι η πρώτη εταιρία στον κόσμο που έφτιαξε τεστ εγκυμοσύνης με βάση το σάλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ισραηλινή νεοφυής ιατρική εταιρία Salignostics ανακοίνωσε πως ανέπτυξε επιτυχώς τεστ εγκυμοσύνης βάσει σάλιου το οποίο θα κυκλοφορήσει στα φαρμακεία στις αρχές του 2022.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως το τεστ είναι κατά 95% επιτυχές μετά την πρώτη καθυστέρηση της περιόδου στις γυναίκες που έχουν υποψίες για πιθανή εγκυμοσύνη. Δίνει το αποτέλεσμα με ακρίβεια μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Πρόσθεσε πως πραγματοποίησε πάνω από 300 δοκιμές σε γυναίκες (εγκυμονούσες και μη) και πως ξεκίνησε τη διαδικασία για την χορήγηση έγκρισης στην κυκλοφορία του στις αγορές των ΗΠΑ και της ΕΕ υποβάλλοντας σχετικές αιτήσεις στην αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)  και στην αντίστοιχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αγορά τζίρου 2 δισ. δολαρίων αυτή των τεστ εγκυμοσύνης

Η διεθνής αγορά τεστ εγκυμοσύνης παγκοσμίως φέρνει τζίρο κάθε χρόνο άνω των δύο δισ. δολαρίων καθώς διενεργούνται εκατοντάδες εκατομμύρια τέτοια τέστ σε πολλές δεκάδες χώρες του κόσμου. Τα περισσότερα βασίζουν τα αποτελέσματά τους σε δείγματα ούρων ή αίματος.

Έρευνα αγοράς που διενηργήθηκε για λογαριασμό της ισραηλινής νεοφυούς εταιρίας καταγράφει πως το 68% των γυναικών που ερωτήθηκαν απάντησαν πως προτιμούν ένα τεστ εγκυμοσύνης με βάση το σάλιο από τα γνωστά τεστ που έχουν βάση τα ούρα. Το 21% των γυναικών απάντησαν πως δεν έχουν προτίμηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Όμικρον αποκαλύπτει τις δυσκολίες των δημόσιων νοσοκομείων της Ευρώπης

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους ενήλικες στην Αυστρία

Συνελήφθη Ιταλίδα νοσοκόμα που κατηγορείται ότι έκανε ψεύτικα εμβόλια

Κορονοϊός: 95 νεκροί και 10.783 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα