ΑΘΗΝΑ
02:48
|
14.06.2026
O διευθύνων σύμβουλος πούλησε μετοχές αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθώντας την απόφαση των "ψηφοφόρων" του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της διαδικτυακής ψηφοφορίας ανάμεσα στους ακολούθους του στο Twitter, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή που μας πέρασε, ο Έλον Μασκ ξεκίνησε την πώληση ενός μεγάλους μέρους (συνολικά θα πρέπει να φτάσει το 10%) των μετοχών του στην αμερικανική βιομηχανία ηλεκτρονικών αυτοκινήτων Tesla.

O διευθύνων σύμβουλος πούλησε μετοχές αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθώντας την απόφαση των “ψηφοφόρων” του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η μετοχή της εταιρείας έχει πέσει κατά 16% από την ημέρα της ανακοίνωσης των “αποτελεσμάτων”. Εντούτοις, η αμερικανική επιχείρηση παραμένει η πιο μεγάλη δημιουργός αξιών παγκόσμια με τις μετοχές της να φτάνουν την αξία του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η πώληση περίπου του ενός πέμπτου των συγκεκριμένων μετοχών έγινε σύμφωνα με προκαθορισμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο, πολύ πριν δηλαδή από τις αναρτήσεις του Μασκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό επιχειρηματία, ο ίδιος δεν πληρώνεται με μετρητά από την Τesla: “το μόνο που έχω είναι μετοχές. Για να πληρώσω τους φόρους μου, ο μόνος τρόπος που έχω είναι να πουλήσω μετοχές.”

Ανάλογη με τη σημερινή “ρευστοποίηση” είχε κάνει ο ίδιος το 2016, όταν άσκησε για τελευταία φορά το δικαίωμα προαίρεσης μετοχών, και θέλοντας να αντιμετωπίσει μια οφειλή 600 εκατομμυρίων δολλαρίων στο πλαίσιο του φόρου εισοδήματος.

Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 280 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προφυλακιστέος ο 65χρονος Ιταλός για το διπλό φονικό στο Αίγιο

Η Κίνα απειλεί τις ΗΠΑ με αντίμετρα μετά τη «μαύρη λίστα» για Alibaba και BYD

Δικαίωση για τον 19χρονο Γιάννη: Ένοχοι και οι τέσσερις για την τραγωδία στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

Νέος διάδρομος Άγκυρας-Ριάντ: Συναγερμός στο Τελ Αβίβ για την παράκαμψη του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα