ΑΘΗΝΑ
15:32
|
08.05.2024
Ένας απολογισμός των “αποκλεισθέντων” της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα από τον ακτιβιστή και μέλος της Extinction Rebellion, Αγησίλαο Κουλούρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώνεται σήμερα η παγκόσμια διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Γλασκώβη, γνωστή κι ως COP26. Το εκτός ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο διαφήμισε όσο μπορούσε τη διάσκεψη ελπίζοντας να μείνει στην ιστορία εξίσου όσο και η προηγούμενη του 2015 που είχε καταλήξει στη Συμφωνία του Παρισιού. Το συνέδριο είχε έναν βασικό στόχο: να διατηρήσει ζωντανό τον φιλόδοξο στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού του 2015 να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου (2,7 Φαρενάιτ) πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα και έτσι να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ωστόσο, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες συνομιλιών, οι σχεδόν 200 χώρες που εκπροσωπούνται στην COP26 παραμένουν σε αντίθεση για μια σειρά ζητημάτων-από το πώς τα πλούσια έθνη πρέπει να αποζημιώνουν τα φτωχά για ζημιές που προκαλούνται από καταστροφές που προκαλούνται από το κλίμα μέχρι πόσο συχνά θα πρέπει να απαιτείται από τα έθνη να ενημερώνουν τις δεσμεύσεις των εκπομπών.

Το πιο ηχηρό μήνυμα για τη σωτηρία του πλανήτη το έδωσε ο κόσμος που διαδήλωσε σε διάφορά σημεία της παγκόσμιας κοινότητας κατά των ορυκτών καυσίμων, κατά των παγκόσμιων οικονομικών συμφερόντων εταιρειών και κυβερνήσεων. Το πιο ηχηρό μήνυμα το έδωσαν αυτοί που αποκλείστηκαν από την παγκόσμια διάσκεψη ενώ ζουν στο… πετσί τους χρόνια τώρα της επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Έναν απολογισμό όλων αυτών των άλλων φωνών που δεν ακούστηκαν όσο έπρεπε και δεν συμπεριελήφθησαν στο τελικό κείμενο της διάσκεψης μας μεταφέρει ο Αγησίλαος Κουλούρης, μέλος του πλέον δραστήριου κινήματος, Extinction Rebellion.

Τελευταία ημέρα της COP26 και οι διαδηλώσεις του κινήματος “Extinction Rebellion” με την αστυνομία να προχωρά και σε τουλάχιστον δύο συλλήψεις μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο Αγησίλαος Κουλούρης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

ΠΑΣΟΚ: Η Κεραμέως να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την σκηνοθετημένη διάρρηξη στο υπουργείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα