ΑΘΗΝΑ
11:11
|
26.04.2024
Αναφορές για 3 νεκρούς και 12 τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη σημειώθηκε, σήμερα, σε τζαμί στην περιοχή Spin Ghar της επαρχίας Nangarhar στο ανατολικό Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, τραυματίζοντας τουλάχιστον 12 άτομα, σύμφωνα με κατοίκους και αξιωματούχους των Ταλιμπάν.

Ανώνυμος αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε στο πρακτορείο AFP ότι η έκρηξη προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της επαρχίας Νανγκαρχάρ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AP ότι η βόμβα φαίνεται να είχε τοποθετηθεί στο τέμενος.

Κάτοικος της περιοχής, δήλωσε στο Reuters ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 13:30 τοπική ώρα, όταν πυροδοτήθηκαν εκρηκτικά που προφανώς βρίσκονταν στο εσωτερικό του τεμένους.

Γιατρός στο τοπικό νοσοκομείο δήλωσε στο AFP ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Ωστόσο, αυτό δεν επαληθεύεται ακόμα από άλλες πηγές.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, την τελευταία από μια σειρά εκρήξεων που έπληξαν τζαμιά στο Αφγανιστάν τις τελευταίες εβδομάδες, υπονομεύοντας τον ισχυρισμό των Ταλιμπάν ότι έχουν αποκαταστήσει την ασφάλεια μετά από δεκαετίες πολέμου.

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα