ΑΘΗΝΑ
03:45
|
20.04.2024
Φοιτητές καταγγέλουν ότι η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ έκλεισε τη σχολή, τρεις ημέρες πριν τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η φοιτητική σελίδα “Φοιτητές ξανά” κατήγγειλε, μέσω δημοσίευσης στο Facebook, ότι η πρυτανεία της  ΑΣΟΕΕ έκλεισε τη σχολή, τρεις ημέρες πριν τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και έξω από το κτίριο αυτήν την ώρα βρίσκονται φοιτητές που ήρθαν να κάνουν μάθημα.

Σύμφωνα με την καταγγελία:”Δεκάδες φοιτητές φτάνουν από το πρωί στη σχολή για να κάνουν μάθημα, μόνο και μόνο για να συναντήσουν διμοιρίες ΜΑΤ έξω από τη σχολή τους! Δε φτάνει που κράτησαν τις σχολές κλειστές για 1,5 χρόνο και δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους, τώρα τις κλείνουν με το έτσι θέλω!”.

Αναλυτικά η δημοσίευση αναφέρει: 

Στο “lock out” της ΑΣΟΕΕ προχώρησε από το πρωί της Παρασκευής η πρυτανεία του ιδρύματος, ενισχύοντας το κλίμα τρομοκράτησης μόλις 3 μέρες πριν τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου!

 Εξω από το κτίριο βρίσκονται φοιτητές που ήρθαν να κάνουν μάθημα και βρήκαν τη σχολή τους κλειστή! 

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών ΑΣΟΕΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο lockout που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η διοίκηση της ΑΣΟΕΕ, λίγες μόλις μέρες πριν τον εορτασμό της 48ης επετείου του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου! Δεκάδες φοιτητές φτάνουν από το πρωί στη σχολή για να κάνουν μάθημα, μόνο και μόνο για να συναντήσουν διμοιρίες ΜΑΤ έξω από τη σχολή τους! Δε φτάνει που κράτησαν τις σχολές κλειστές για 1,5 χρόνο και δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους, τώρα τις κλείνουν με το έτσι θέλω! 

Χωρίς καμία δικαιολογία, η κυβέρνηση με τη συμβολή της πρυτανείας καλλιεργεί κλίμα φόβου και τρομοκρατίας μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου για να εμποδίσει τη μαζική συμμετοχή των φοιτητών και του λαού στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. 

Οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ μέσα από τον αγώνα μας, την ανασυγκρότηση του Φοιτητικού μας Συλλόγου, μπορούμε να δώσουμε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και της Πρυτανείας να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου για να χτυπούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα η Πρυτανεία να πάρει απόφαση για την άρση του lock out! 

Καλούμε όλους τους φοιτητές να δώσουν μαζικό “παρών” στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων την Τετάρτη 17/11 στις 16:30 από τα Προπύλαια προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα