ΑΘΗΝΑ
07:01
|
02.05.2024
Κάτω από έντονες πιέσεις της Ε.Ε., η Τουρκία θα μειώσει τις άδειες πτήσεων προς τη Λευκορωσία, μετά την προσφυγική κρίση στα σύνορα με την Πολωνία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Tουρκία πρόκειται να μειώσει στο ελάχιστο της πτήσεις προς την Λευκορωσία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στα πολωνικά σύνορα, ανέφερε σήμερα το Bllomberg.

Eίχε προηγηθεί την Τρίτη η καταγγελία της Τουρκίας από Πολωνούς αξιωματούχους για “συνέργεια” στην προσπάθεια της Λευκορωσίας να δημιουργήσει κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης στα σύνορα της Ε.Ε.

Εντωμεταξύ, τουλάχιστον 2000 πρόσφυγες βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι στα πολωνικά σύνορα. Σύμφωνα με τον 33χρονο Ιρακινό Σουάν Κουντ, που μίλησε στο BBC, η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο επείγουσα: “Υπάρχουν πάρα πολλά μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι. Μερικοί άνθρωποι είναι άρρωστοι, άλλοι δεν μπορούν να περπατήσουν”, είπε. “Δεν υπάρχουν προμήθειες και φάρμακα εδώ. Κάθε βράδυ, η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν. Είναι τόσο το κρύο”.

Η Τουρκία από την πλευρά της αρνήθηκε το γεγονός πως τροφοδοτεί την κρίση. Με σημερινές δηλώσεις του, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως είναι “μεγάλη αχαριστία” να κατηγορείται η χώρα του για την κατάσταση στα πολωνικά σύνορα.

Η Turkish Airlines, μετά από συννενόηση με τις ευρωπαϊκές αρχές, ανακοίνωσε πως θα αναστείλει την πώληση εισιτηρίων απλής μετάβασης στη Λευκορωσία από τουρκικό έδαφος. Ο τουρκικός εθνικός αερομεταφορέας θα λάβει επίσης μέτρα για να εμποδίσει άλλες αεροπορικές εταιρείες να αγοράζουν πτήσεις κοινής χρήσης μέσω Κωνσταντινούπολης, ώστε να μπορούν να φτάσουν στο Μινσκ.

ΠΗΓΗ: Ahval.io

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα