ΑΘΗΝΑ
20:35
|
03.05.2024
Ορισμένοι πιστοί βάζουν αντισηπτικό στη μύτη τους πριν γίνει το rapid test προκειμένου να βγει αρνητικό και να μπουν στο Άγιον Όρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ο Βαρθολομαίος, παρόλο τον μετριοπαθή και γλυκύ του τόνο, καταδίκασε συμπεριφορές των πιστών που θέλουν να ξεφύγουν από τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό ως “φανατικές” και “εγωιστικές”.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ηγούμενος κατήγγειλε πως ορισμένοι (κυρίως από τη Ρουμανία) βάζουν αντισηπτικό στη μύτη τους πριν γίνει το rapid test προκειμένου να βγει αρνητικό και να μπουν στο Άγιον Όρος.

«Έχουμε θέματα με τα πλαστά πιστοποιητικά που προσπαθούν να μπουν στο Άγιο Όρος και δεν τους ενδιαφέρει αν έχουν οι ίδιοι πρόβλημα ή αν θα το μεταδώσουν. Έχουν πιάσει πολλούς, κυρίως από Ρουμανία, να έχουν πλαστά πιστοποιητικά ή να βάζουν αντισηπτικό στη μύτη ώστε, όταν κάνουν το rapid test να βγει αρνητικό» ανέφερε ο Βαρθολομαίος στον Status FM της συμπρωτεύουσας σπέρνοντας δικαιολογημένα ανησυχία.

Ο ηγούμενος της μονής υπενθυμίζει προς όλους που θέλουν να επισκεφθούν το Άγιο Όρος ότι έχουν την υποχρέωση να κάνουν rapid test (εμβολιασμένοι και μη) καθώς είναι προϋπόθεση για την είσοδο στην αθωνική πολιτεία.

ΠΗΓΗ: EΦ. ΣΥΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα