ΑΘΗΝΑ
07:07
|
19.04.2024
Κύριο θέμα της συνόδου που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ήταν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί στρατοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η 7η σύνοδος των αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων με τη συμμετοχή 28 αρχηγών στρατών ευρωπαϊκών κρατών και του διοικητή της διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής (USAREUR-AF) πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), την έναρξη των εργασιών της συνόδου κήρυξε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, χαιρετισμό απηύθυνε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ εισαγωγική ομιλία πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Κύριο θέμα της συνόδου, η οποία διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ήταν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί στρατοί και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

Συζητήθηκαν θέματα όπως η ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας και ο αντίκτυπος αυτής στη μαχητική ικανότητα των χερσαίων δυνάμεων, οι ανθρωπιστικές κρίσεις όπως οι μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές και η αντιμετώπισή τους ως προκλήσεις σταθερότητας και ασφάλειας και η κλιματική αλλαγή ως απειλή.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα όπως η ανάπτυξη δογμάτων και τακτικών των Στρατών Ξηράς, η δημογραφική και πολιτιστική επίδραση στην ανεύρεση και πρόσληψη προσωπικού υψηλής ποιότητας και η επίδραση αυτών των παραγόντων στην επάνδρωση των Χερσαίων Δυνάμεων, καθώς και ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: AME-MΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα