ΑΘΗΝΑ
19:46
|
17.05.2024
Διάλεξε το θύμα στην τύχη. "Μπήξτε ένα μαχαίρι στη γυναίκα σας" έγραφε σε σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια ακόμη περίπτωση γυναικοκτονίας, στην Τουρκία, μια γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια μέρα μεσημέρι με σπαθί σαμουράι, ενώ περπατούσε σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης.

Η 28χρονη Μπασάκ Τζενγκίζ, δέχτηκε επίθεση από το πουθενά με σπαθί σαμουράι, ενώ περπατούσε σε δρόμο ενός συγκροτήματος κατοικιών όπου διέμενε στην περιοχή Ατακσεχίρ της Κωνσταντινούπολης αργά στις 9 Νοεμβρίου.

Ο ύποπτος διέφυγε πεζός από τη σκηνή με ένα σπαθί μήκους 75 εκατοστών, ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Η αστυνομία συνέλαβε στις 10 Νοεμβρίου έναν 27χρονο φοιτητή  που αναγνωρίστηκε σε υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Στο σπίτι του βρέθηκαν 15 διαφορετικά μαχαίρια και σπαθιά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένου του σπαθιού σαμουράι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.  Στους τοίχους του διαμερίσματός του βρέθηκαν κολλημένα χαρτιά στα οποία ήταν γραμμένα διάφορα κείμενα. Σ΄ ένα από αυτά, μεταξύ άλλων, έγραφε: “Μπήξτε ένα μαχαίρι στη γυναίκα σας, πυροβολήστε με μια σφαίρα τη γυναίκα σας”.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης εξήγησε τις λεπτομέρειες της δολοφονίας που διέπραξε με μεγάλη ψυχραιμία στην τρισέλιδη κατάθεσή του. Ομολόγησε επίσης ότι είχε αποφασίσει να σκοτώσει μια γυναίκα ενώ έφευγε από το σπίτι του σε περίπτωση που ένας άνδρας θα του αντιστεκόταν, ανέφεραν οι πηγές.

Ο ύποπτος είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο για 17 ημέρες για χρήση ναρκωτικών στο παρελθόν και έλαβε ψυχολογική υποστήριξη για πέντε χρόνια, ωστόσο, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, δεν είχε συμβουλευτεί κανέναν γιατρό τα τελευταία τρία χρόνια.

Η άγρια δολοφονία της γυναίκας προκάλεσε επίσης μεγάλη οργή στη χώρα, με πολλούς να καταφεύγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την οργή τους.

Τουλάχιστον 309 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί μέχρι στιγμής το 2021 στη χώρα, σύμφωνα με την πλατφόρμα “Θα σταματήσουμε τις γυναικοκτονίες” (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu).

Με πληροφορίες από hurriyetdailynews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Disiecta Membra #13: Το «Λυξόνταρμα» ή «Of Mice and Men»

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ποινικές διώξεις σε οκτώ στελέχη για τη συντήρηση των τρένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα