ΑΘΗΝΑ
21:22
|
24.04.2024
Αποφάσισαν να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει ο κλάδος της εστίασης την Τρίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορoνοϊού που εφαρμόζονται στο λιανικό εμπόριο, έστειλε στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υγείας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

“Αντιλαμβανόμαστε ότι η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και το λιανικό εμπόριο έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και έχει αποδείξει πως τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας, όπου άλλωστε η προσέλευση των καταναλωτών σε αυτά είναι μικρή και ελεγχόμενη.” αναφέρει η επιστολή.

Ζητούν όμως την άμεση απόσυρση των μέτρων καθώς “για μια ακόμη φορά από την αρχή της πανδημίας οι εμπορικές επιχειρήσεις γινόμαστε εύκολος στόχος και μάλιστα όταν σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οι μικρές επιχειρήσεις έχουν τηρήσει και εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα γεγονός που έχει αναγνωρισθεί από όλους”.

Ως πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας οι έμποροι της Κρήτης αποφάσισαν να συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει ο κλάδος της εστίασης την Τρίτη 16 Νοεμβρίου κλείνοντας συμβολικά τα καταστήματα σε όλο το νησί από τις 9:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι.

“Προκαλεί οργή και αγανάκτηση η εξαίρεση τήρησης των νέων μέτρων από τα super markets, τις λαϊκές αγορές δημιουργώντας πάλι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς.” αναφέρουν οι έμποροι στην επιστολή τους και καταλήγουν:

“Ο άδικος τρόπος αντιμετώπισης του λιανικού εμπορίου απέναντι στην οικονομική ζωή με στοχευσιμότητα και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, δεν μπορούμε πια να το αποδεχτούμε.

Η επανεξέταση των νέων υγειονομικών μέτρων αλλά και ο συνδυασμός τους με μέτρα στήριξης κρίνεται αναγκαία και επιτακτική.”

Στην κατεύθυνση όλων των παραπάνω η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης προτείνει:

  • Εξάμηνη μετάθεση της έναρξης αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και
  • Εξάμηνη μετάθεση της αντίστοιχης αποπληρωμής των χρεών της πανδημίας.
  • Στοχευμένο πρόγραμμα ενίσχυσης του εμπορίου, όπως για την εστίαση και τον τουρισμό.
  • Θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
  • Διεύρυνση του προγράμματος επιδότησης πάγιων δαπανών και για τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Πρόβλεψη τρίμηνης παράτασης ισχύος της κρατικής ενίσχυσης – Γέφυρα 2, με παράλληλη ισχύ των υφιστάμενων ποσών ενίσχυσης ανά δικαιούχο.
  • Φορολογική καθιέρωση της εμπορικής τουριστικής επιχείρησης.
  • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και προκαταβολής επόμενου έτους.
  • Θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα