ΑΘΗΝΑ
07:30
|
26.01.2022
Παραμένουν τα προβλήματα στα σχολεία που έπαθαν ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα κτίρια των σχολείων είναι έτοιμα αλλά μάθημα δεν έχει γίνει ακόμα! Ο λόγος για τα Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλίου που είχαν πληγεί από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, όπως και πολλά σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος αναφέρει πως το κτίριο είναι κατάλληλο για άμεση λειτουργία, μετά την αποκατάσταση των ζημιών σε αυτό.

Οι αίθουσες που είχαν παραχωρηθεί από τις Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) θα φύγουν από το Καστέλλι και θα καλύψουν ανάγκες σχολείων άλλων περιοχών. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, υπάρχουν ακόμα άστεγοι μαθητές στον Δήμο, για παράδειγμα το 1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου ακόμα δεν λειτουργεί ενώ το Δημοτικό Θραψανού έχει ζητήσει μία επιπλέον αίθουσα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Δρακάκης, αναφέρει στο Cretalive πως πρόκειται για μία απόφαση του κράτους και ο Δήμος θα προσπαθήσει να αντιδράσει, όμως, τα χέρια του είναι δεμένα. Όπως αναφέρει, ακόμα δεν έχουν κάνει μάθημα τα παιδιά στο Καστέλλι καθώς οι μαθητές δεν αισθάνονται ασφαλείς να μπουν στο κτήριο, αν και είναι έτοιμο.

Για το 1ο ΕΠΑΛ, εξηγεί πως το κτίριό του θα μπορέσει να υποδεχτεί τους μαθητές ως τις 20 του μήνα.

Πηγή: cretalive.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προετοιμασίες στην Πάτρα για τη μεγάλη πορεία στην Αθήνα το Σάββατο

Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Πάτρα

Έρευνες για τον εντοπισμό κτηνοτρόφου στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ακυρώνονται δεκάδες πτήσεις της Aegean και της Olympic Air για αύριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα