ΑΘΗΝΑ
02:53
|
20.04.2024
Νέα κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και στη συνέχιση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της “πίσω αυλής” της Αττικής. Το φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι συνεπής στις δεσμεύσεις του και στον αγώνα του. Ενάντια στις ολονύχτιες επεμβάσεις των δυνάμεων της Αστυνομίας με απλή προφορική εισαγγελική εντολή, δηλώνει ότι θα διαδηλώνει μέσα στο φως της ημέρας κατά της δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό. Περίπου 200 πολίτες, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς, βουλευτές της Β’ Πειραιά και άλλοι μετέβησαν και σήμερα Σάββατο (13/11) στο Σχιστό για να διαδηλώσουν υπέρ της δημόσιας υγείας “που διασαλεύεται τόσο ωμά, στο βωμό του κέρδους των λίγων”.

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν και σήμερα δυναμική αλλά διακριτική καθώς το κάλεσμα πραγματοποιήθηκε στις 11.00 η ώρα το πρωί και όχι το βράδυ.

Το Κοσμοδρόμιο επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο του τμήματος Άμεσης Παρέμβασης & Ειδικών Συνεργείων του δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Βασίλειο Τσίγγερη, για να μας μιλήσει για τηη σημερινή και την επόμενη ημέρα του αγώνα της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στα σχέδια της Περιφέρειας της Αττικής. Την εκδήλωση διαμαρτυρίας απαθανάτισε με την κάμερά του ο φωτορεπόρτερ μας, Κωνσταντίνος Ζήλος.

“Όπως είπε και ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος όσο κι αν προσπαθούν με την τρομοκρατία μέσα στο βράδυ να εμποδίζουν τους αγώνες μας, θα απαντάμε με κινητοποιήσεις μέσα στο φως της ημέρας. Μπορώ να σας πω ότι άμεσα οι κινητοποιήσεις θα μεταφερθούν από το Σχιστό στην πόλη του Κερατσινίου”, μας είπε ο αντιδήμαρχος του τμήματος Άμεσης Παρέμβασης & Ειδικών Συνεργείων του δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Βασίλειος Τσίγγερης.

Στα τέλη Οκτωβρίου η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας προχώρησε σε κατάληψη του ΣΜΑ ενάντια στη μετατροπή του Σχιστού σε βασικό αποδέκτη των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής. Μια περιοχή που “δέχεται” τα σκουπίδια της Αττικής εδώ και 60 χρόνια, από τη δεκαετία του ’50, αλλά δεν απασχολεί πολλούς καθώς είναι μακριά από τη δική τους αυλή. “Η κατάληψη έχει σπάσει πια. Ανέτρεψαν με βίαιο τρόπο όσα οχήματα είχαμε παρατάξει. Και οι κλούβες της Αστυνομίας βρίσκονται σε καθημερινή βάση εδώ”, πρόσθεσε ο κ. Τσίγγερης.

Στις 2 Νοεμβρίου όλη αυτή η πίεση ίσως να ευθύνεται που υπέστη ένα ελαφρύ έμφραγμα ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνα, Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Έντεκα ημέρες μετά κι ενώ όλοι του έλεγαν να μείνει σπίτι, ο κ. Βρεττάκος έδωσε το “παρών” και σε αυτήν την κινητοποίηση.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρεαλισμός της εξουσίας και του πολέμου μπροστά σε διεθνές δίκαιο και δικαιοσύνη

Το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς θεσμοί όπως το Διεθνές Δικαστήριο που εξετάζει προσφυγή κατά του Ισραήλ, απέδειξαν πως βρίσκονται σε θέση αδυναμίας και ανικανότητας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα