ΑΘΗΝΑ
16:44
|
26.04.2024
Συνολικά φέτος έχουν πεθάνει στις φυλακές της χώρας σχεδόν 300 κρατούμενοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 68 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε νέες μάχες που έλαβαν χώρα σε φυλακή του Ισημερινού, όπου 119 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών τον Σεπτέμβριο.

Συνολικά φέτος έχουν πεθάνει στις φυλακές της χώρας σχεδόν 300 κρατούμενοι, καθώς το διαλυμένο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις βίαιες συγκρούσεις που συχνά ξεσπούν ανάμεσα σε κρατούμενους που συνδέονται με συμμορίες ναρκωτικών.

Οι συγκρούσεις στη φυλακή της Γουαγιακίλ, στον νοτιοδυτικό Ισημερινό, ξεκίνησαν την Παρασκευή και συνεχίστηκαν και το Σάββατο, με κατοίκους της πόλης να αναφέρουν ότι άκουγαν επί ώρες πυροβολισμούς και εκρήξεις από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων.

Η βία στις φυλακές έρχεται εν μέσω μιας εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης που θέσπισε ο πρόεδρος της χώρας Γκιγιέρμο Λάσο τον Οκτώβριο και η οποία εξουσιοδοτεί τις δυνάμεις ασφαλείας να καταπολεμήσουν τη διακίνηση ναρκωτικών και άλλα εγκλήματα.

Ο Ισημερινός έχει 40.000 κρατούμενους στο σωφρονιστικό του σύστημα, εκ των οποίων περίπου 8.500 βρίσκονται στο Λιτοράλ. Σύμφωνα με τα στοιχεία των σωφρονιστικών υπηρεσιών, οι εγκαταστάσεις είναι υπερπλήρεις κατά 55% σε εθνικό επίπεδο και κατά 62% στις εγκαταστάσεις του Λιτοράλ.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής της σωφρονιστικής αρχής της χώρας ανακοίνωσε ότι θα απονεμηθεί χάρη σε έως και 2.000 κρατούμενους σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο υπερπληθυσμός στα κέντρα κράτησής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα