ΑΘΗΝΑ
10:31
|
25.04.2024
4650 οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν, την Κυριακή, στο τμήμα 13 της φυλακής Ναφά, στη νότια έρημο Νεγκέβ, προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς, ανέφερε η Επιτροπή Κρατουμένων και πρώην κρατουμένων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, οι στρατιώτες επιτέθηκαν στους κρατούμενους την ώρα που κοιμόντουσαν τα ξημερώματα, τραυμάτισαν αρκετούς και προκάλεσαν ζημιές στα προσωπικά τους αντικείμενα..

Η επίθεση αποτελεί μέρος των πολυάριθμων ισραηλινών παραβιάσεων κατά των κρατουμένων, όπως ο εξαναγκασμός πολλών σε απομόνωση και η άρνηση οικογενειακών επισκέψεων.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο ισραηλινοί στρατιώτες απήγαγαν 467 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 10 γυναικών και 135 παιδιών, από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Στις 10 Νοεμβρίου, η Παλαιστινιακή Επιτροπή Κρατουμένων, η Παλαιστινιακή Εταιρεία Κρατουμένων και το Κέντρο Πληροφόρησης Wadi Hilweh στο Σιλουάν έδωσαν στη δημοσιότητα έκθεση που αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων κρατουμένων είναι περίπου 4650, ανάμεσά τους 34 γυναίκες, 160 παιδιά και 500 άτομα κρατούνται βάσει των αυθαίρετων διαταγμάτων διοικητικής κράτησης χωρίς κατηγορίες ή δίκη.

Με πληροφορίες από International Middle East Media Center

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα