ΑΘΗΝΑ
05:04
|
26.04.2024
Ιστορική πρωτιά πέτυχε ο Κώστας Γκελαούζος στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Έλληνας πρωταθλητής Κώστας Γκελαούζος είναι ο αθλητής που τερμάτισε πρώτος στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που επέστρεψε μετά από δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Ο αθλητής, που απέδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έκοψε την κορδέλα του τερματισμού 2:16:49 μετά την εκκίνηση, χρόνος που αποτελεί ατομικό ρεκόρ στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας ενώ έσπασε και το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Νίκος Πολιάς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, με 2:17.56, επιβεβαιώνοντας σε όλη την κούρσα τον τίτλο του φαβορί που είχε και τερματίζοντας πρώτος για 4η φορά στην καριέρα του.

Δεύτερος με χρόνο 2.22.33 ήταν ο Παναγιώτης Μπουρίκας (Μεσσηνιακός) και τρίτος ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 2.24.05. Ειδική αναφορά αξίζει και στον Χριστόφορο Μερούση, ο οποίος στα 38 του χρόνια τερμάτισε σε 2:29.58 και κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Άτυχος στάθηκε ο Παναγιώτης Καραΐσκος, ο δεύτερος το 2019 και τρίτος το 2018, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και δεν κατέβηκε στον αγώνα. Με τον Γκελαούζο να του αφιερώνει τη νίκη του.

Ρίσκαρα πολύ. Πέρασα αρκετά γρήγορα, το οποίο με χρέωσε μετά, παρ’ όλα αυτά ήμουν δυνατός και ότι έχω την επίδοση στα πόδια μου. Κρατήθηκα το πίστεψα, το χρώσταγα στον κόσμο τον οποίο και ευχαριστώ για την στήριξη του τόσο κατά τη διάρκεια της διαδρομής και μέσα στο Καλλιμάρμαρο, μου έδωσε δύναμη. Αφιερώνω τη νίκη στον συναθλητή μου Παναγιώτη Καραΐσκο, που δεν κατάφερε να είναι εδώ μαζί μας γιατί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό“, είπε μετά τη λήξη του αγώνα ο νικητής του Μαραθωνίου.

Στις γυναίκες ταχύτερη Ελληνίδα ήταν η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) με 2.41.30, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στην Αυθεντική διαδρομή. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Ασημακοπούλου του ΑΟ Μυκόνου με 2.48.12, ενώ τρίτη ήταν η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (ΣΑΠΚ Νεάπολης) με 2.51.32.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα