ΑΘΗΝΑ
07:49
|
26.01.2022
Κοινά αγαθά και νέοι τρόποι παραγωγής, ιδιοκτησίας και διακυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συζήτηση με θέμα “Mετά τον καπιταλισμό τι; – Κοινά αγαθά και νέοι τρόποι παραγωγής, ιδιοκτησίας και διακυβέρνησης” διοργανώνει αύριο Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta), επιδιώκοντας την εμβάθυνση της συζήτησης για τη χαρτογράφηση εναλλακτικών προς την παρούσα δυστοπία μορφών κοινωνικής .

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 7μ.μ.στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη) με συνομιλητές τον καθηγητή του Πολυτεχνείου του Ταλίν και ερευνητή του Χάρβαρντ Βασίλη Κωστάκη και τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

“Από τότε που ο Μαρξ αναγνώρισε στα εργοστάσια του Μάντσεστερ το μοντέλο της νέας καπιταλιστικής κοινωνίας, δεν έχει υπάρξει βαθύτερη μεταβολή στα θεμελιώδη στοιχεία της οικονομίας. Καθώς ο καπιταλισμός αντιμετωπίζει μια σειρά διαρθρωτικών κρίσεων, αναδύεται ένας νέος τρόπος παραγωγής: η ομότιμη (peer-to-peer) παραγωγή και το όραμα του κοσμο-τοπικισμού. Από το ελεύθερο λογισμικό και την εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια μέχρι την κατασκευή δορυφόρων, αγροτικών μηχανημάτων και 3D εκτυπωτών, ένας αστερισμός ομότιμης δημιουργίας αναδεικνύει νέους τρόπους παραγωγής, ιδιοκτησίας και διακυβέρνησης. Έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι κυρίαρχες θεωρίες της οικονομίας υπάρχουν για να ανατρέπονται, καλώντας μας να συμμετέχουμε σε ένα κίνημα που δημιουργεί τον κόσμο που θέλει, μέσα στον κόσμο που θέλει να ξεπεράσει. Ο Βασίλης Κωστάκης θα συζητήσει με τον Γιάνη Βαρουφάκη το πώς η ομότιμη παραγωγή ήδη δημιουργεί δυνάμει ένα μετακαπιταλιστικό παρόν» αναφέρουν οι διοργανωτές στην πρόσκληση της εκδήλωσης.

* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τις θέσεις με τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 210.8848270 – 210.8847571, (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00). Οι προσερχόμενοι παρακαλούνται να προσκομίσουν στην είσοδο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή Rapid test (μέχρι 48 ώρες) ή πιστοποιητικό νόσησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκτός κρατικής ευθύνης βρίσκονται η Μαραθώνος και η Κατεχάκη κατά τον Γιάννη Οικονόμου

Καραμανλής: Όπου πρέπει θα αποδοθούν ευθύνες, αλλά το κράτος στάθηκε όρθιο

Σκέρτσος για «Ελπίδα»: Ζητούμε συγγνώμη, θα αναζητηθούν ευθύνες όταν τελειώσει η μάχη

Αγωγή Ερντογάν κατά βουλευτών του CHP

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα