ΑΘΗΝΑ
17:53
|
25.04.2024
Περισσότεροι από 12.000 μουσικοί κατέκλυσαν την Fuerte Tiuna επιχειρώντας να καταρρίψουν το Ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη ορχήστρα στον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγαλειώδης συναυλία με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων μουσικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην αυλή της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Fuerte Tiuna στη Βενεζουέλα, με μέλη του Συστήματος Νεανικών και Παιδικών Ορχηστρών και Χορωδιών της χώρα να καταρρίπτουν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως “η μεγαλύτερη ορχήστρα του κόσμου” (La Orquesta Más Grande Del Mundo), το οποίο μέχρι πρότινος ανήκε στη Ρωσία. 

Η συναυλία άνοιξε με περισσότερους από 12.000 μουσικούς κατανεμημένους σε 40 ομάδες να ερμηνεύουν το Te Deum του συνθέτη Marc-Antoine Charpentier, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το Marche Slave του Pyotr Ilyich Tchaikovsky επί 12 συνεχόμενα λεπτά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του telesur, ελεγκτές και οι ανεξάρτητοι παρατηρητές παρακολούθησαν τη συναυλία και οι παρατηρήσεις τους  θα σταλούν στην έδρα των ρεκόρ Γκίνες, η οποία θα δώσει την ετυμηγορία της εντός δέκα ημερών.

Μέχρι πρότινος, τον τίτλο της «μεγαλύτερης ορχήστρας του κόσμου» κατείχε μια ομάδα 8.907 μουσικών, οι οποίοι κατέκτησαν το ρεκόρ ερμηνεύοντας τον ρωσικό ύμνο στην Αγία Πετρούπολη το 2019.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα