ΑΘΗΝΑ
18:04
|
26.04.2024
Μαζική διαδήλωση στο Σάλτσμπουργκ. Σήμερα η κυβέρνηση αποφασίζει για νέα περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες πολίτες στο Σάλτσμπουργκ, την τέταρτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αυστρίας, διαδήλωσαν κατά των σχεδίων της Περιφέρειας να προχωρήσει σε μερικό λοκντάουν μόνο για τους ανεμβολίαστους. Παράλληλα, η κεντρική ηγεσία της Αυστρίας αποφασίζει σήμερα για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού σε εθνικό επίπεδο.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μπροστά από τα γραφεία του κρατικού τηλεοπτικού οργανισμού της Αυστρίας, ORF, με συνθήματα κατά της “υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών” και των “ΜΜΕ που ψεύδονται”. Σύμφωνα με την αστυνομία του Σάλτσμπουργκ στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 άτομα. “Επανάσταση”, “Ελευθερία” και το Όχι σημαίνει Όχι” ήταν τα τρία κύρια συνθήματα στα πανό των διαδηλωτών.

Η έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστρία ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, δήλωσε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί εάν δεν ληφθούν άμεσα και κατεπείγοντα μέτρα. Οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο από το νέο κύμα της πανδημίας είναι η Άνω Αυστρία και το Σάλτσμπουργκ. Το μερικό λοκντάουν, στις δύο αυτές περιοχές ξεκινά αύριο Δευτέρα. Άτομα χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης δεν θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια παρά μόνο για λόγους εργασίας, αγοράς βασικών αγαθών και για να κάνουν γυμναστική. Ήδη οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία είναι αποκλεισμένοι από τα κομμωτήρια και από τις καλλιτεχνικές και άλλες μαζικές εκδηλώσεις.

Πηγή: RT News



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για τη θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα