ΑΘΗΝΑ
05:18
|
03.05.2024
Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα κορυφωθούν την Τετάρτη οι εκδηλώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησαν, σήμερα Δευτέρα, οι εκδηλώσεις για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου, οι οποίες θα διεξαχθούν κανονικά μετά το περσινό διάλειμμα που είχε γίνει λόγω λοκντάουν, με τα κλειστά πανεπιστήμια και την καθολική κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων.

Η πύλη του ιστορικού ιδρύματος στη Στουρνάρη άνοιξε λίγο μετά τις 9 το πρωί και θα παραμείνει ανοιχτή, για όσους θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής,  καθόλη τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν την Τετάρτη με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. 

Σύμφωνα με την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, σήμερα και αύριο η κεντρική πύλη του ιστορικού χώρου στην Πατησίων, θα ανοίγει στις 9 το πρωί και θα κλείνει στις 8 το βράδυ ή νωρίτερα, αν κριθεί σκόπιμο από την Επιτροπή Εορτασμού, για την ασφάλεια του Συγκροτήματος. Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου η κεντρική πύλη θα ανοίξει στις 9 το πρωί και θα κλείσει στη 1 το μεσημέρι, για να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση και η πορεία.

Σημειώνεται ότι οι φοιτητές της Νομικής Σχολής προχώρησαν σε τριήμερη κατάληψη από σήμερα έως και τις 17 Νοεμβρίου, η οποία θα μεταφερθεί στον ιστορικό χώρο του ΕΜΠ ώστε να γίνει ο τριήμερος εορτασμός της επετείου.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Σύμφωνα με το OPEN, ο μέχρι τώρα σχεδιασμός της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει περίπου 6.000 αστυνομικούς από όλες τις υπηρεσίες της ΓενικήςΑαστυνομικής Διεύθυνσης ενώ σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονται όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για την αποφυγή καταλήψεων. Θυμίζουμε ότι με αποφάσεις Συγκλήτων όλα τα ΑΕΙ έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Αυξημένες είναι και οι περιπολίες γύρω από «αστυνομικούς στόχους», ενώ από το σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιούνται έλεγχοι σε ταράτσες με drone, κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα