ΑΘΗΝΑ
22:23
|
08.05.2024
Ένα νέο κεντρώο κόμμα κατά της διαφθοράς, το «Συνεχίζουμε την Αλλαγή», φαίνεται πως κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νέο κεντρώο κόμμα κατά της διαφθοράς, το «Συνεχίζουμε την Αλλαγή», φαίνεται πως κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία συγκεντρώνοντας το 26% των ψήφων, όπως έδειξαν σήμερα τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν από την κεντρική εκλογική επιτροπή με καταμετρημένο το 42% των ψηφοδελτίων.

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ έρχεται δεύτερο με 21,4% των ψήφων σ’ αυτές τις τρίτες βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν φέτος στη φτωχότερη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

To κόμμα «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» συγκροτήθηκε από δύο νέους Βούλγαρους, απόφοιτους του Harvard, οι οποίοι δεν έχουν καμία πρότερη εμπειρία στην πολιτική σκηνή της χώρας. Ο 41χρονος Κύριλ Πέτκοφ και ο 44χρονος Άσσεν Βασίλεφ ίδρυσαν την πολιτική τους κίνηση τον Σεπτέμβριο, ανταποκρινόμενοι σε ένα μαζικό κοινωνικό ρεύμα ενάντια στη διαφθορά που ε΄κφράστηκε με μεγάλες διαδηλώσεις όλον τον προηγούμενο χρόνο.

ΠΗΓΗ: AME-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα