ΑΘΗΝΑ
16:25
|
06.05.2024
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 89,4 άτομα ανά 100.000 βρέθηκαν θετικά τις τελευταίες επτά ημέρες στη Γαλλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι προστατευτικές μάσκες γίνονται ξανά υποχρεωτικές για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων στην Γαλλία, από σήμερα Δευτέρα, καθώς τα νέα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα ξεπέρασαν τον ημερήσιο μέσο όρο των 10.000.

Έως την Παρασκευή το μέτρο ίσχυε μόνο σε 61 από τα διοικητικά διαμερίσματα της Γαλλίας, δηλαδή σε λιγότερα από τα δύο τρίτα, αλλά η έξαρση της πανδημίας στη χώρα οδήγησε σε αύξηση των προστατευτικών μετρων.

Τα αυστηρότερα μέτρα, τα οποία έχουν στόχο να αποτρέψουν το κλείσιμο των σχολείων, απαγορεύουν επίσης στους μαθητές διαφορετικών τάξεων να αναμιχθούν μεταξύ τους, ενώ απαγορεύουν και τα αθλήματα επαφής.

Τα μέτρα λαμβάνονται μετά την αύξηση νοσηλειών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, παρόλο που τα κρούσματα είναι πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα που παρατηρούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι 89,4 άτομα ανά 100.000 βρέθηκαν θετικά τις τελευταίες επτά ημέρες στη Γαλλία. Την ίδια στιγμή η Γερμανία, για παράδειγμα, καταγράφει 303 ανά 100.000 άτομα.

«Ο στόχος μας, και η μέθοδος που υιοθετήσαμε, είναι να εμβολιάζουμε και να κάνουμε αναμνηστικές δόσεις», δήλωσε τη Δευτέρα στο France 2 ο Κριστόφ Καστανέρ, επικεφαλής του κόμματος La République en Marche του Μακρόν στην Εθνοσυνέλευση. «Δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται υπό ακραία πίεση με την επιστροφή της επιδημίας και η Γαλλία δεν εξαιρείται από ένα νέο κύμα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Μακρόν προέτρεψε τους ηλικιωμένους να κάνουν την αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου και ανακοίνωσε ότι οι άνω των 65 ετών θα χάσουν την πρόσβαση στο «πάσο υγείας» τους αν δεν εμβολιαστούν έως τις 15 Δεκεμβρίου χωρίς την αναπληρωματική δόση.

Με πληροφορίες από france24, Ναυτεμπορική

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα