ΑΘΗΝΑ
06:20
|
27.04.2024
Η Κίνα ξεκινά ένα μεγάλο πρόγραμμα ελέγχου του χρηματοπιστωτικού συστήματος για να αντιμετωπίσει την οικονομική ανισότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μετοχές 10 νεοεισερχόμενων επιχειρήσεων αύξησαν την αξία τους σήμερα Δευτέρα , πρώτη μέρα λειτουργίας του νεοϊδρυθέντος χρηματιστηρίου του Πεκίνου που αφορά κυρίως μικρές και μεσαίες εταιρείες.

Συνολικά 81 μετοχές ξεκίνησαν να τίθενται υπό διαπραγμάτευση στο ντεμπούτο του νέου χρηματιστηρίου που έχει σχεδιαστεί από την κυβέρνηση με σκοπό την εξυπηρέτηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι εταιρείες που έχουν εισαχθεί προέρχονται κυρίως από τους κλάδους λογισμικού, φαρμακευτικών προϊόντων και μεταποιητικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Συνολικά, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια επενδυτές έχουν εγγραφεί για συναλλαγές στο νέο χρηματιστήριο του Πεκίνου, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Η ίδρυση του νέου οργανισμού αποτελεί μία από τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας στο ευρύτερο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στην κεφαλαιαγορά που έχουν ως τελικό τους σκοπό τη μείωση της ανισότητας πλούτου στη χώρα.

«Η σημασία του έγκειται στην ενίσχυση της πολυεπίπεδης κεφαλαιαγοράς, τη βελτίωση της χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την ώθηση στην καινοτομία», δήλωσε ο Γι Χουιμάν, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Επιτροπής Κινητών Αξιών (CSRC), στην τελετή έναρξης σήμερα.

Το χρηματιστήριο του Πεκίνου είναι το τρίτο χρηματιστήριο της ηπειρωτικής Κίνας. Τα υπόλοιπα δύο είναι αυτά που δραστηριοποιούνται στη Σαγκάη και στο Σεντζέν, τα οποία παραδοσιακά φιλοξενούν εταιρείες με μεγαλύτερες κεφαλαιοποιήσεις αγοράς.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα