ΑΘΗΝΑ
02:40
|
20.04.2024
Σύντομα η απέλαση του Αμερικανού σύμφωνα με δήλωση κυβερνητικής πηγής στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 11 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποφυλακίστηκε στη Μιανμάρ ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Ντάνι Φένστερ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 11 ετών από Στρατοδικείο της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.

«Υπέροχα νέα. Άκουσα ότι ο Ντάνι Φένστερ είναι ελεύθερος», έγραψε στο Twitter ο εκδότης του ιστότοπου «Frontier Myanmar» με τον οποίο συνεργαζόταν ο Αμερικανός.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι ο Φένστερ θα απελαθεί από τη Μιανμάρ λίαν συντόμως. Ο 37χρονος φέρεται να έχει μεταφερθεί στην πρωτεύουσα Νάι Πι Τάου από τη Γιανγκόν, όπου κρατούνταν σε σωφρονιστικό κατάστημα.  

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος είχε κριθεί ένοχος για υποκίνηση σε ανυπακοή σε βάρος του στρατιωτικού καθεστώτος, παραβίαση της νομοθεσίας περί μετανάστευσης, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας είχαν επίσης απαγγελθεί σε βάρος του Ντάνι Φένστερ νέες κατηγορίες για τρομοκρατία και ανταρσία, βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου. Ωστόσο,  όλα δείχνουν ότι δεν θα γίνει η νέα δίκη, η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο 16 Νοεμβρίου.

Η Ουάσινγκτον άσκησε πολλές πιέσεις στο στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ για το ζήτημα της καταδίκης και φυλάκισης του Φένστερ.

Υπενθυμίζεται ότι νέο καθεστώς, το οποίο ανέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα τον περασμένο Φεβρουάριο, συνεχίζει την αιματηρή καταστολή των αντιπάλων του, με τουλάχιστον 1.200 πολίτες νεκρούς και πάνω από 7.000 φυλακισθέντες, σύμφωνα με την Ένωση Βοήθειας στους Πολιτικούς Κρατουμένους. Η ίδια μη κυβερνητική οργάνωση κάνει λόγο για πολλές υποθέσεις βασανισμών, βιασμών και εξωδικαστικών εκτελέσεων από το στρατιωτικό καθεστώς.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα