ΑΘΗΝΑ
15:12
|
27.05.2024
Η κυβέρνηση θα πάρει οποιοδήποτε μέτρο που θα αφορά τους ανεμβολίαστους, αν χρειαστεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση θα πάρει οποιοδήποτε μέτρο που θα αφορά τους ανεμβολίαστους, αν χρειαστεί, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο OPEN, τονίζοντας πως στο τραπέζι είναι ακόμη και το lockdown, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. «Όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα να πάρουμε και αφορούν στους ανεμβολίαστους πολίτες, θα τα πάρουμε. Δεν θα είναι τιμωρητικά», σημείωσε χαρακτηριστικά που παρέπεμψε σχετικά με το θέμα στην επιτροπή των ειδικών που θα συνεδριάσει αύριο ή την Τετάρτη

Παράλληλα ο υπουργός εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η επίταξη ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΣΥ. «Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους. Μας έρχονται ορισμένα ονόματα εθελοντικά αλλά μέσα στην εβδομάδα, αν δεν καλυφθούν τα κενά, θα γίνει επιστράτευση αρχικά από Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Επιθυμία μας είναι να καλυφθούν τα κενά σε συνεννόηση με τους γιατρούς αλλά όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο», τόνισε ο υπουργός Υγείας. Όπως διευκρίνισε, από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της επίταξης υπηρεσιών θα απαιτηθούν 48 ώρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο θέμα της τρίτης δόσης και την υποχρεωτικότητά της. «Υπάρχει ένας προβληματισμός ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε στις ευάλωτες ομάδες και στους ηλικιωμένους να γίνεται η τρίτη δόση. Στην παρούσα φάση, ενημερώνουμε και επιμένουμε στο πόσο σημαντική και αναγκαία είναι», είπε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος παραδέχτηκε πως η υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης είναι ένα μέτρο που εξετάζεται, ωστόσο μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι μεγάλη, και αν αυτό συνεχιστεί αυτό, ενδεχομένως να μη χρειαστεί κάποια παρέμβαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζακ Κωστόπουλος: Ο μεσίτης υποστήριξε ότι κλώτσησε από… «ένστικτο αλτρουισμού»

Πρεσβεία Παλαιστίνης προς ελληνική κυβέρνηση: Αναγνωρίστε το Παλαιστινιακό Κράτος

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 60χρονη από επίθεση πιτ μπουλ-Νεκρό το σκυλάκι της

Αυξάνονται οι διαγνώσεις καρκίνου του δέρματος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα