ΑΘΗΝΑ
11:06
|
19.04.2024
Το τελευταίο πράγμα που μπόρεσαν να μεταδώσουν οι δύο συλληφθέντες ήταν ότι τους έβαλαν χειροπέδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο εργαζόμενοι του ειδησεογραφικού δικτύου RT France, συνελήφθησαν από την πολωνική Αστυνομία καθώς κάλυπταν τη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση στα σύνορα με τη Λευκορωσία

O δημοσιογράφος Ντέιβιντ Χαλίφα και ο εικονολήπτης Τζόρντι Ντόμορι, και οι δύο Γάλλοι υπήκοοι,  τέθηκαν υπό κράτηση ύστερα από μια ζωντανή σύνδεση στο μικρό παραμεθόριο χωριό Ουσνάρζ Γκόρνι στη βορειοανατολική Πολωνία, σύμφωνα με το Russia Today.

Το τελευταίο πράγμα που μπόρεσαν να μεταδώσουν οι δύο συλληφθέντες ήταν ότι τους έβαλαν χειροπέδες, ενώ νωρίτερα είχαν ενημερώσει πως η πολωνική αστυνομία έδειχνε «εχθρική στάση» απέναντί τους.

«Σε αρκετές περιπτώσεις μας ζήτησαν να φύγουμε και να μην κινηματογραφούμε» δήλωσε ο Χαλίφα. «Είμαστε δημοσιογράφοι και θέλαμε να δείξουμε τι συμβαίνει. Και η Πολωνία επιμένει να μην μας επιτρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας» συμπλήρωσε.

Το RT France ανέφερε ότι οι δημοσιογράφοι του μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στη Σοκόλκα, μια πόλη περίπου 47 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των συνόρων.

Από τον Σεπτέμβριο, η Πολωνία έχει απαγορεύσει στους δημοσιογράφους να εργάζονται κοντά στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι σε θερμοκρασίες παγετού χιλιάδες πρόσφυγες. Ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα ρεπορτάζ προέρχονται από τη λευκορωσική πλευρά.

Με πληροφορίες από Russia Today

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα