ΑΘΗΝΑ
22:38
|
19.04.2024
Ο ποντίφικας θα βρεθεί για άλλη μια φορά στη Λέσβο, προκειμένου να μεταβεί στο ΚΥΤ προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γνωστό έγινε σήμερα (Δευτέρα, 15/11) από τον ηλεκτρονικό ιστότοπο της Αγίας Έδρας το πρόγραμμα της επίσκεψης του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκου, που θα λάβει χώρα από το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021.

Ο ποντίφικας θα βρεθεί για άλλη μια φορά στη Λέσβο, προκειμένου να μεταβεί στο ΚΥΤ προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη, ενώ γεμάτο θα είναι και το πρόγραμμά του κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης:

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 4 Δεκεμβρίου στις 11:10 π.μ. και, μετά την επίσημη υποδοχή, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου, μετά την τελετή υποδοχής (12.00), θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  Κ. Σακελλαροπούλου, και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη. Στη συνέχεια, ο Πάπας Φραγκίσκος θα μιλήσει σε αξιωματούχους, μέλη του διπλωματικού σώματος και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Στις 16:00 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, θα υποδεχθεί και θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στις 17:15 ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Καθολικών για να μιλήσει σε επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, ιεροσπουδαστές και κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 10:10 π.μ., ο Πάπας Φραγκίσκος θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και, στις 10:45, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου θα αναπέμψει δέηση. Από την Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 12:15.

Στη συνέχεια, στις 16:45 θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στις 19:00 της ίδιας ημέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,  Ιερώνυμος, θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, στις 8:15 π.μ., ο Πάπας θα υποδεχθεί στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, και, στη συνέχεια, στις 9:45, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Σχολείο «Αγιος Διονύσιος» των Ουρσουλινών Αδελφών στο Μαρούσι, προκειμένου να μιλήσει σε νέους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αναχωρήσει από την Ελλάδα στις 11:15 από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα