ΑΘΗΝΑ
04:05
|
24.04.2024
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει την έκρηξη σε ταξί έξω από μαιευτήριο του Λίβερπουλ ως επεισόδιο τρομοκρατίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει την έκρηξη σε ταξί έξω από μαιευτήριο του Λίβερπουλ ως επεισόδιο τρομοκρατίας. Φαίνεται ότι πιθανός στόχος του δράστη ήταν η εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην έκρηξη, εκτός από τον δράστη, που σκοτώθηκε ακαριαία, έχει τραυματιστεί ο οδηγός του ταξί.

Η αστυνομία επίσης ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει τρία άτομα, 26, 29 και 21 ετών, ως ύποπτα για το περιστατικό, ενώ προσήχθη και τέταρτο άτομο, 20 ετών, έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας σε συγκρότημα εργατικών κατοικιών. Όλοι ανακρίνονται σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της βρετανικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Ρας Τζάκσον, «οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν πως ήταν φτιαγμένος ο εκρηκτικός μηχανισμός, τα ακριβή κίνητρα του δράστη και αν υπήρχαν συνεργοί».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο στόχος του να ήταν οι συγκεντρωμένοι πολίτες για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, είπε ότι για την ώρα δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, ωστόσο είναι ένα από τα σενάρια που παρακολουθούν οι αρχές και το διερευνούν.

«Ανεξάρτητα από αυτό, όμως», είπε, «και παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουμε κατανοήσει πλήρως τα κίνητρά του, το συμβάν έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατικό περιστατικό», γεγονός το οποίο παρακολουθεί στενά και η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ.

Ο οδηγός του ταξί πλέον χαρακτηρίζεται ήρωας της ημέρας, καθώς όταν κατάλαβε ότι ο επιβάτης του είχε μαζί του εκρηκτικά, τον πήγε σε ασφαλές μέρος, πρόλαβε να τον κλειδώσει μέσα στο ταξί πριν πυροδοτήσει ο δράστης τα εκρηκτικά και έτσι έσωσε τη ζωή πολλών ανθρώπων. Ο ίδιος φέρει τραύματα από την έκρηξη, ωστόσο δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Πηγές: Sky News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα